Vučić 2009. kritikovao Tadića, a on držao govor na sahrani patrijarha (VIDEO)

Ostavite komentar


  1. Kad ne bi kritikovao i vredjao živ ne bi bio.
    A onda loše iskopira original.
    Stila i šlifa tu fali.

  2. Dva lica Aleksandra Vucica, coveka bez karaktera. Sve cu da ti dam, samo da prodam.

    1. Šta reče Marko, i ostade živ. Moderna i jaka Srbija. Ajde ne pričaj gluposti. Sad je nezamislivo da on ne govori, a onda nije trebalo da predsenik govori. E šta nam napriča. Sada se država ne razara, Kosovo je naše, slobodno za sve pa i za predsednika. Jel tako Marko.

  3. Uvideo je značaj povezanosti crkve i države koju je započeo patrijarh Pavle a nastavio Irinej. Sekularna smo ali pravoslavna država.

  4. Naravno da Tadić nije bio dostojan govora na sahrani patrijarha Pavla, zbog razaranja države i nanošenja štete sopstvenom narodu.. pa njega su tada kritikovali i njegovi tadašnji saborci zbog govora.. A Vučić je postavio temelj moderne i jake Srbije, a svi znamo da je uživao veliko poštovanje kod upokojenog nam patrijarha Irineja, pa samim tim bilo bi nezamislivo da ne govori na njegovom poslednjem ispraćaju.

      1. Marko, koji su to temelji u pitanju? Malo klize i naginje se opasno ova kuća,a fasada otpada.

    1. Botu jedan. Vucic nije rekao da Tadic nije trebalo da govori na sahrani vec predsednik drzave ne treba da govori na sahrani patrijarha.

    2. Šta reče Marko, i ostade živ. Moderna i jaka Srbija. Ajde ne pričaj gluposti. Sad je nezamislivo da on ne govori, a onda nije trebalo da predsenik govori. E šta nam napriča. Sada se država ne razara, Kosovo je naše, slobodno za sve pa i za predsednika. Jel tako Marko.

    3. Vučić je uspeo da postavi temelj u savremenoj psihijatriji; od debile je uspeo da napravi još veće debile a od bezmogaše lobotomirane kretene. Psihijatrija je tu nemoćna.

    4. Aman evo priznaću mu postao je veći i od Tita. Najveći sin naših naroda i narodnosti. Takoreći doživotni. E jos samo tri ordena. Ali ko će njemu da ih uruči. Neće valjda sam sebi. Eto on sam na čelu kolone, a imah ih 100 na njega jednoga.
      A ON se voli više od Tita, više od i mame.
      Jel bilo dosta obožavanja! Smučih se sam sebi.

    5. Potpuno tacno, bilo bi nezamislivo da ne govori na oprostaju, a bio je kratak i koncizan, samo 12 min. Dobro da nije govorio do jutra, verovatno ga je neko opomenuo. A Tadic, pa njemu svakako nije bilo mesto da se oprosti kao Predsednik od Patrijarha, kao sto mu kao „Hazjajinu“ nije bilo mesta na Dedinju u „tudjoj kuci“?. Taj Tadic, „Hazjajin“ je izasao iz tudje kuce na Dedinju, ali je zato „Hazjajin“ Nikolic dobio stalni boravak, Vucicevim blagoslovom u „svoju kucu“ na tom istom Dedinju. Koji je majstor nas Koperfild ??? Maka takvog nije rodila, prevazilazi i Milosa Obrenovica.

    6. Marko, da li bi Vi pozdravili odluku da A.Vučić postane novi patrijarh? I zašto?

    7. Upravo zato što je ON „uživao veliko poštovanje pokojnog patrijarha“ taj isti Irinej nije uživao poštovanje kod ogromne većine naroda. To je pokazala i njegova sahrana. A za „modernu i jaku Srbiju“ , kaži mi šta uzimaš da i nama bude malo lepo?

    8. Da li ste vi čuli govor Borisa Tadića na sahrani Patrijarha Pavla? Ja nisam poštovalac lika i dela bivšeg predsednika, ali govor mu je bio državnički.

  5. Psihopatskim ispadima nikad kraja.Niko ne pominje iskoristavanje dobrovoljnosti svestenstva da dozvoli u sklopu predizbornih akcija SNS prosle godine skrnavljenje svezih mozaika dogradnjom ili svojim potpisima u hramu Sv.Sava(Vucic i Putin).To se ne radi u civilizovanom drustvu.

    1. Mora da mu se zahvali i na tome što je patrijarh molio Putina de se obrati građanima koji su dovedeni u cilju predizborne kamapanje. Putin je rekao “ njet “ i tako je i bilo

      1. Radi istine, Putin nije rekao „njet“. Rekao je „spasiba za druzbu“, nije tesko da se proveri. A svi ljudi koji su spontano dosli da pozdrave Putina, poneli su lepu uspomenu, mogli su kasnije da saznaju da im se Putin obratio. A i izlet u Beograd se ne organizuje svaki dan, sa prevozom i dnevnicama.

  6. Zašto vas čudi što je Vučić iskopirao Tadića? Pa radi to u svemu, u uzurpaciji izvršne i sudske vlasti, u shvatanju države kao „one man band“, u samopromociji, u poniznosti prema Zapadu, odnosu prema Kosovu. Čak je preuzeo Tadićevu parolu kako „EU nema alternativu“. Samo što, na Tadićevu žalost i žalost građana Srbije, Vučić to radi uspešnije od Tadića.

    1. Još jedan argument u odbrani teze da Vučić vodi politiku, koju je utemeljio Tadić. 2008-e Tadić je napravio zaokret, tačnije izvršen je diskontinuitet državne politike, vođene nakon demokratskih promena. Mnogo je sličnosti, samo što smo na žalost zaboravan narod. Mada tu je naprednjačka jurišna armada da nas podseti da je pre njih bio potop. Tadić je započeto sa kršenjem ustava, kontrolom medija i pravosuđa i stranačkog zapošljavanja. Jedino što se Vučić više koristi lažima, jeftinim populizmom i grubom retorikom prema opoziciji i neistomišljenicima. I ono najvažnije, zbog čega je Tadić smenjen 2012-e, a Vučić i dalje vlada, a to je da zapad ne može naći političara, koji će ovde bolje štititi njegove interese.

  7. Kada su se potpisali putin i AV to je prestalo da bude hram!
    To je centralni komitet sns stranke na celu sa pokojnim!tacka
    Hram je kuca cveca na dedinju,a ovo je obicno sranje za lopovluk bratije!

  8. Voljeni naš patrijarhu Irineju,Srbija je neutešna!Srpski narod će te zauve voleti!Hvala za svu ljubav i blagostanje koje si nesebično darivao celoj Srbiji!Večna ti slava i hvala!

  9. Patrijarh Irinej je napustio ovozemaljski svet..vinuo se u nebesa,bliže Bogu,da bdi nad svojim narodom!Čuvaj nas presveti naš Irineju,kao što će mo mi tebe čubati zauvek u našim srcima!

  10. Nema mesta čuđenju. Jedno je Vučić u opoziciji, a nešto sasvim drugo i dijametralno suprotno je Vučić na vlasti, kao što iz priloženog lepo vidimo…

  11. U ovako tuznim trenucima za celu Srbiju nasli ste da kritikujete predsednika Vucica. Strasno!

    1. Стварно страшно,критикују човека који је хтео само“ сто за једног“ а могао је да тражи и хиљаду,али није хтео јер је душа од човека.

  12. Trenutno čitam Igora Mandića i njegove tekstove pod naslovom Sloboda lajanja. gde stoji da su naši narodi i narodnosti siročići bez Vođe,Učitelja i Oca?!Ne znam da li je ovolika sličnost sa današnjim naricanjem slučajna ili namerna.

  13. Zašto bi bilo kome smetalo da Vučić govori na sahrani patrijarha, kad su njih dvojica bili prijatelji i patrijarh bi to želeo.

  14. Je li Tadić ikad svratio u Patrijaršiju i posavetovao se o nečem sa patrijarhom? Vidite li vi išta, novinari-analitičari?

  15. Iskreno se nadam da će nam gospod bog poslati pravog patrijarha, jer sad trenutno samo on može da stane nogom za vrat ovom zlu, jer u narod ja više nemam poverenja, samo gospod bog nas može spasiti…Iskreno bih voleo da to bude Grigorije(mlad patrijarh za narednih 2 3 decenije, a vidim i da je protiv ovog zla)

  16. Možemo se svi suzdržati od ružnih reči ili komentara bar na ovakve vesti! Aleksandar Vučić je na dostojanstven način, kao predsednik države, odao počast patrijarhu!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.