Vučić čestitao Erdoganu rođendan i pozvao ga da dođe u Srbiju 1Erdogan i Vučić na jednom od ranijih susreta Foto: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC (arhiva)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, uz najbolje želje za rođendan i izraze posebnog uvažavanja i pozvao ga da uskoro dođe u Srbiju „kako bismo tada zajedno obeležili i značajan jubilej – 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa naših dveju zemalja“.

„Želim ovom prilikom da izrazim svoje veliko poštovanje za Vaš požrtvovan rad, koji uvažavaju ne samo građani Vaše zemlje, već i mnogi izvan njenih granica“, naveo je Vučić u čestitki.

On je istakao da pridaje veliki značaj razvoju srpsko- turskih odnosa i izrazio zadovoljstvo što su oni u stalnom usponu, uz sve intenzivniji politički dijalog i sve obimniju ekonomsku saradnju.

Srbija će, kao iskren prijatelj i pouzdan partner Turske, dati pun doprinos radu Visokog saveta za saradnju, čiju ćemo drugu sednicu održati prilikom Vaše sledeće zvanične posete, naglasio je Vučić u čestitki, dostavljenoj iz njegovog kabineta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari