Vučić: Crna Gora će sama doneti odluku da li će se pridružiti Otvorenom Balkanu 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Crna Gora ima suvereno pravo da odluči da li će postati deo Otvorenog Balkana, ali da on misli da bi to bilo dobro za građane Crne Gore.

Vučić je u Italiji gde je posetio sajam vina, za televiziju Hepi rekao da je novoizabranom predsedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću čestitao, ali da nikada sa njim nije razgovarao, i da zna da je u predizbornoj kampanji pozitivno govorio o Otvorenom Balkanu.

„Sa Dritanom Abazovićem jesam razgovarao o tome i on je nedvosmisleno izrazio želju da se Crna Gora priključi inicijativi. Mislim da je to dobro i korisno za Crnu Goru, ali ne očajavamo ni ako neće, njihovo je suvereno pravo da odluče“, rekao je Vučić.

On je istakao da članice Otvorenog Balkana same donose odluke, da se sastanu i konsenzusom odluče o onome što olakšava život njihovim građanima, te da ih niko ne zove i ne nameće rešenja.

„Kad god se govori o Otvorenom Balkanu, postavlja se političko pitanje ko je tu, a nikad šta postižemo“, naveo je Vučić i rekao da je drastično ubrzano kretnje robe prema Severnoj Makedoniji i Albaniji.

Vučić je istakao da je sa Crnom Gorom važno unaprediti poverenje i da se nada da će saradnja da bude osnovni motiv međusobnih odnosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari