Vučić sa Meloni u Beogradu: Zahvalnost Italiji na suštinskoj podršci evropskim integracijama Srbije 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas predsednici Vlade Italije Đorđi Meloni na „suštinskoj i istrajnoj“ podršci evropskim integracijama zvaničnog Beograda.

On je na konferenciji za novinare u Beogradu izrazio zahvalnost Meloni jer je, kako je kazao, htela da sasluša stavove i mišljenja Srbije i nije imala jednostran pristup u odnosu na regionalna pitanja.

Vučič je kazao i da je na stastanku sa sagavornicom konstatovano da dve države imaju dobre prijateljske i ekonomske odnose.

„Nivo robne razmene je 4,6 milijardi evra i verujemo da u budućnosti može biti mnogo viša, pogotovo kada ‘Stelantis’ krene u proizvodnju (automobila) električne ‘pande’ u Kragujevcu“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, ta kompanija  bi mogla, osim proizvodnje ‘pande’, da bude i generator novih investicija u auto-industriji.

Ocenio je da „Italija pristupa objektivno i suštinski rešavanju problema u regionu“, te zahvalio sagvirnici i na tome.

Predsednik Srbihje je izrazio nadu da će u tome, ubuduće, Italija imati još značajniju ulogu.

On se povodom sastanka sa Meloni oglasio i nas svom zvaničnom instagram nalogu.

„Razgovarali smo o gotovo svim važnim pitanjima za odnose dveju zemalja i konstatovali da Srbija i Italija, kao izrazito prijateljske države, imaju dobre političke i ekonomske odnose. Tema današnje posete bila su i regionalna pitanja i evropski put Srbije. Zahvalan sam joj zbog suštinske i istrajne podrške Italije na EU putu Srbiji, kao i zbog toga što uvek želi da sasluša ono što Srbija ima da kaže, bez jednostranog pristupa problemima u regionu“, napsiao je Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu.

 

Vučić je ranije danas premijerku Italije dočekao na aerodromu.

„Velika mi je čast da u Beogradu ugostim Đorđu Meloni. Siguran sam da će ova poseta dati dodatni zamah našim odnosima“, napisao je Vučić na Instagramu.

Italija je, kako je dodao, jedan od najvažnijih političkih, ali i ekonomskih partnera naše zemlje.

„Posebno zahvalan gospođi Meloni na tome što je našla vremena da, uprkos zgusnutom rasporedu, poseti Srbiju i pruži podršku na našem evropskom putu“, poručio je Vučić.

Meloni, kako je ranije najavljeno, boravi u jednodnevnoj poseti Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari