Vučić: Hrvatski ministar se brutalno meša u unutrašnje stvari Srbije 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Hrvatski ministar brutalno se meša u unutrašnje stvari Srbije i vređa srpski narod, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarišući izjavu šefa diplomatije te zemlje Gordana Grlić-Radmana da „Vučič može da bude satelit Rusije“, ali da su „građani jedno, a drugo je Vučić i njegova politika“.

„Hrvatski ministar ne samo da se brutalno meša u unutrašnje stvari Srbije, već po običaju laže i vređa srpski narod i preti građanima Srbije. Grlić-Radman je jedno u pravu, možda sam ja nečiji trabant, možda i wartburg, možda i Fića, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga, što se za Grlić-Radmana ne može reći. Da ne idem daleko u prošlost, bilo bi suviše bolno“, poručio je Vučić na Instagram nalogu „budućnostsrbijeav“.

Hrvatski šef diplomatije ranije je izjavio gostujući na N1 Hrvatska da su građani Srbije jedno, a da su drugo „Vučić i njegova politika“,

„Što se tiče Srbije, jedno su građani, a drugo je Vučić i njegova politika koja mora da odluči na kojoj stolici će da sedi, neudobno je sedeti na dve stolice. On ne bi trebalo da ima veliku dilemu. Vučić može da bude trabant i satelit Rusije, ali neće dopustiti uticaj Rusa ili druge maligne uticaje koji bi narušili stabilnost Zapadnog Balkana“, naveo je hrvatski ministar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari