Vučić i Erdogan razgovarali telefonom: Najvažnije da se održi mir na Zapadnom Balkanu 1foto EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, saopšteno je iz kabineta Predsednika.

Kako se navodi, Vučić je još jednom izrazio iskreno žaljenje zbog velikog broja žrtava razornih zemljotresa i ponovio spremnost Srbije da pomogne u otklanjanju posledica prirodne katastrofe, koja je pogodila Tursku.

Vučić upoznao je predsednika Erdogana sa stavovima zvaničnog Beograda uoči nastavka dijaloga sa Prištinom. Dvojica državnika su se saglasili da je najvažnije održati mir na Zapadnom Balkanu, saopšteno je.

Sagovornici su, kako se dodaje, tim povodom rekli da će, radeći na jačanju srpsko-turskih odnosa, davati i snažan doprinos regionalnoj stabilnosti.

Iz kabineta navode da je Erdogan zahvalio Vučiću na požrtvovanosti spasilačkih timova iz Srbije, koji su učestvovali u pružanju pomoći stanovnicima pogođenih gradova u Turskoj i na drugoj podršci koja stiže iz naše zemlje.

Vučić i predsednik Erdogan su razgovarali i o aktuelnim globalnim pitanjima.

Predsednik Srbije je, povodom rođendana, predsedniku Erdoganu poželeo dobro zdravlje i snagu da vodi zemlju kroz izazove sa kojima se suočava u ovom teškom trenutku, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari