Vučić i Hoti pregovaraju pod pokroviteljstvom EU

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine danas u Briselu

Ostavite komentar


  1. Dijalog Srbije i Kosova, a ne „Beograda i Pristine“. Ni ocemu ne pregovaraju lokalni organi gradske samouprave, nego vlada Srbije i vlada Kosova (u kojoj je vec 4 godine neprekidno i Srpska lista)

    1. Kako god se zvali pregovori oni su neophodni radi normalizacije odnosa izmedju Albanaca i Srba.

  2. Lepo je govorio drug Stari: ”Čuvajmo bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka svoga”, i bio je u pravu. Da smo mirno i bez rata sledili put izlaska iz Jugoslavije braće Hrvata i Slovenaca, jedinstveno smo svi mogli biti još 2004. godine u EU. Ali ne, nas su Sloba i Mira kao pravi vizionari odveli u bolju budućnost (i njihov kafedžija Ivica Koferče, „evo sadće jedna slađa“, i njihov ministar informisanja Aca Vučić). Elem, dok jedni tek što su završili svoje prvo predsedanje EU, već dobili status da za malo više od dve godine uvedu evro (po već fiksnom kursu), drugi za 18 meseci jedva da su uspeli 2 poglavlja otvoriti, postaju lideri u Malom Šengenu-Velikoj Šeg(v)i (za koji i Crna Gora neće ni da čuje), moraju da prihvate novu metodologiju pregovaranja po kojoj u svakom času možeš biti opet na početku pregovaranja, i još moramo trpeti vizionara koji mašta kako će za godinu-dve privredno i finansijski da „zgazi“ susednu državu kojoj je propala turistička sezona. Evo njegove šanse da uđe u istoriju, ako već nije. O toj psihopatskoj fiksaciji sam AV je govoreo pre par dana na jednoj televiziji, a pre par godina sam je rekao, bez da je na bilo koji način bio isprovociran, onako iz bolesne svoje psihe, da su mu hrvatski autoputevi noćna mora, ali da će on to da promeni uskoro u korist Srbije. Smo još da Murat vaskrsne pa da mu pomogne.

  3. Na proteklim protestima u Beogradu je jasno da uništavanje našeg grada nisu organizovali građani Beograda, već oni koji su za cilj imali da naruše mir i pošalju ružnu sliku u svet, naročito pred rešavanje pitanja KiM. Srbija je uvek imala jasan stav o pitanju nezavisnosti KiM.

    1. @Sandra…Koji je to stav Srbije? „Nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova“?!A to Kosovo ima svoju Skupštinu,poslanike,Vladu,ministarstva i ministre,predsednika,premijera,bezbedonosne snage(ROSU),priznanje više od pola država članica UN…A pitajte svog predsednika koja je njegova ideja o rešenju problema sa Kosovom.“Nemam pojma!“

    2. @“Bar jedan metar da dobijemo od onog što je izgubljeno je dobitak!“.Zaboravili ste ovu izjavu?

  4. Ovo je neka vrsta i moje naknada pameti, moje političko pokajanje, jer sam i sam hipnotisano verovao Miloševiću, a nisam verovao Latinki Perović i Marku Nikeziću 1972., kao ni Dragiši Buci Pavloviću i Ivanu Stamboliću 1987. Lepo je govorio drug Stari: ”Čuvajmo bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka svoga”, i bio je u pravu. Da smo mirno i bez rata sledili put izlaska iz Jugoslavije braće Hrvata i Slovenaca, jedinstveno smo svi mogli biti još 2004. godine u EU. Ali ne, nas su Sloba i Mira kao pravi vizionari odveli u bolju budućnost (i njihov kafedžija Ivica Koferče, „evo sadće jedna slađa“, i njihov ministar informisanja Aca Vučić). Elem, dok jedni tek što su završili svoje prvo predsedanje EU, već dobili status da za malo više od dve godine uvedu evro (po već fiksnom kursu), drugi za 18 meseci jedva da su uspeli 2 poglavlja otvoriti, postaju lideri u Malom Šengenu-Velikoj Šeg(v)i (za koji i Crna Gora neće ni da čuje), moraju da prihvate novu metodologiju pregovaranja po kojoj u svakom času možeš biti opet na početku pregovaranja, i još moramo trpeti vizionara koji mašta kako će za godinu-dve privredno i finansijski da „zgazi“ susednu državu kojoj je propala turistička sezona. Evo njegove šanse da uđe u istoriju, ako već nije. O toj psihopatskoj fiksaciji sam AV je govoreo pre par dana na jednoj televiziji, a pre par godina sam je rekao, bez da je na bilo koji način bio isprovociran, onako iz bolesne svoje psihe, da su mu hrvatski autoputevi noćna mora, ali da će on to da promeni uskoro u korist Srbije. Smo još da Murat vaskrsne pa da mu pomogne.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.