Vučić i Irinej: Jedinstvo od ključnog značaja za opstanak naroda na KiM

Ostavite komentar


    1. „Patrijarh“,voli pare a ima i novog Boga…narod ionako u ništa ne veruje a kad ne veruje menjaju mu lako genetiku.Uskoro ćemo biti druga vera

    2. Kazu da se sanas na grubu svetog Paje pomerila nadgrobna ploca.

  1. Jedinsto u propast, ja bih rekao.
    Voleo bih jedan argument da nije tako

  2. Nekako se cini da to ‘jedinstvo’ srpskog Patrijarha i seseljevog Pitomca oduvek postoji! Irinej ocigledno ne pravi razliku izmedju jedinstva sa srpskim narodom i jedinstva sa seseljevskom prevrtaljkom?
    Ovaj prvi ce aminovati dodelu drzavljanstva Ahtisaristana svestenstvu SPC na Kosovu, a ovaj drugimce ga za to nagraditi clanskom knjizicom SNSa?

  3. „Samo da mi neko objasni ko je ovde desni i malo desniji. Ko Patrijarh a ko božiji izaslanik. Nesretni Irinij je sveo SPC na privatnu sektu diktatora. Pa on će u pakao. Pokojni Svetac, Patrijarh Pavle bi se okretao u grobu kada bi video ovog nesrećnog i pokvarenog Irineja šta radi. Da se molimo da Pavle vaskrsne a sa njim i srpski potlačeni narod.

  4. Sramota je da je SPC pretvorena u Centralni Komitet Saveza Pravoslavnih Srbije.
    BOZE SACUVAJ rece ovaj nevernik – da-bog-da Gulag Srbija sagoreo sve sa komunjarama u oboru u njemu.

  5. Ovaj nicim izazvani sastanak moze samo znaciti da BIA ima sve podatke o „rasirenim delatnostima“ njegove svetosti Irineja , pocev od mini fabrike za proizvodnju sveca do cuvanja nobvca od priloga vernika iz dijaspore u trezoru pokojnog zubara iz Kelna. I tako ga s vremena na vreme proseta Vucic po medijima ( naucen svetim predanjem svog gurua Mikija Rakica) da mu panegirise i slavi prosperitet Srbije pod njegovom vlascu na jedan prilicno degutantan, udvoricki nacin , da se do citaoca moze dopreti ropot Irineja kao nekog kome zavrcu ruku ili usi. Buduci da je ovde iznesena istina koju potpisujem odgovorno, molio bih da ga ne cenzurisete. Ako bi moglo. Bio bih veoma blagodaran.

  6. Želim iz sveg srca Patrijarhu a nekadašnjem Niškom Vladiki da obiđe autom sva Niška sela ali sva i da se uveri u povezanost istih sa gradom ravnomerno raspoređenim kraterima i obrisima od puteva, što važi i za Niške ulice. Svaka čast Vučju što je našao i svog ličnog Patrijarha, koji se odvojio od realnosti

  7. Читам коментаре и схватам колико је Српска нација толерантна.Сећам се 1989.године,када је Патријарх Павле долазио код Милошевића,Ћосића,Панића,и тада нико није „коментарисао“ на увредљив начин такав чин,можда из разлога што није постојала електронска платформа за медијску двосмерну јавну комуникацију у дневним листовима,али то није оправдање да се не васпитањем бране медијске слободе и дозвољавају увредљиви коментари са инсинуацијама на рачун Патријарха Српског Иринеја.
    Толеранција има своју етику и морални кодекс поштовања и себе самога и другога поред себе,уколико не постоји поштовање према традиционалним вредностима у друштву,тада нема места за толеранцију.

  8. ovaj g.Irinej ovu sintagmu(pricu)ispricao i milosevicu 97;i 98…to je opasno za srpski narod na Kosovo pa i u Serbiju…

  9. Oduvek sam imao neku odbojnost prema crkvi i popovima.Pavle mi je doduse bio simpatican i mislio sam da mi mozda osecaj nije dobar i da gresim.Od kad je vucic na vlasti, a uronija na tronu spc nemam taj problem u vezi sa crkvom i popovima i mislim da su ih komunisti stavili tacno tamo gde im je i mesto.Crkva u srbiji ima samo jednu ulogu,a to je da bezpogovorno sluzi vlasti i kapitalistickoj oligarhiji u svrhu pljackanja naroda i amortiziranju moguce pobune.Odvratna je uloga koju igraju muljatori u mantijama

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 10

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.