Vučić i Janković o uspostavljanju čvršće saradnje Beograda i Ljubljane

Ostavite komentar

  1. Naš Prvorođeni pored toga što ja predsednik, premijer, komandant, građevinski znalac, van serijski student i pravnik, spasilac zavejanih, patrijarh sada je i gradonačelnik Beograda. Kakav je to čovek, da ga nema trebalo bi ga izmisliti i stvoriti, bre !

Ostavite komentar

Politika

“Ne-papir” nije ništa drugo nego - mrtvo slovo na papiru: Odakle dolaze i kuda odlaze non-pejperi 8

“Ne-papir” nije ništa drugo nego – mrtvo slovo na papiru: Odakle dolaze i kuda odlaze non-pejperi

Non-pejperi nisu nova pojava u diplomatiji, naprotiv. Ustalili su se, u novijoj istoriji, prvo u diplomatiji SAD, a potom i u drugim državama. Ti dokumenti, uglavnom, služe da bi se otvorila diskusija o osetljivim spoljnopolitičkim pitanjima, na način koji ne bi bio “bolan” ni za jednu stranu u procesu, budući da non-pejperi, po prirodi stvari, ne proizvode ni pravne ni političke posledice – objašnjava za Danas Bojan Pajtić, profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu, značenje i sadržaj nezvaničnih dokumenata koji, pogotovo, u par poslednjih meseci, takoreći uznemiravaju ovdašnju javnost.

Naslovna strana

28. septembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.