Vučić sa predsednikom iračkog parlamenta o Kosovu i Bliskom istoku 1Printskrin Instagram/Budućnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Parlamenta Republike Irak Muhamedom El Halbusijem.

U Vučićevoj objavi na mreži Instagram piše da predsednika Srbije raduje što je imao priliku da poželim dobrodošlicu predsedniku parlamenta Irana, kao i da su njih dvojica razgovarali o daljem unapređenju saradnje Srbije i Iraka, kao i o aktuelnoj situaciji na Zapadnom Balkanu i Bliskom istoku, te o neophodnosti dijaloga u kontekstu rešavanja svih otvorenih pitanja.

„Zahvalio sam prijateljskoj Republici Irak na doslednoj i principijelnoj poziciji o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova i izrazio opredeljenje da, i u narednom periodu, nastavimo da razvijamo svestranu i uzajamno korisnu saradnju, kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu“, navodi se u Vučićevoj objavi.

Predsednik iračkog Parlamenta El Halbusi je predsedniku Vučiću preneo pozdrave predsednika Rašida. Uzvrativši pozdrave, predsednik Vučić je
uputio poziv predsedniku Rašidu da poseti Srbiju, navodi se, između ostalog, u saopštenju Vučićeve pres službe o ovom sastanku.

Sve o sukobu Hamasa i Izraela možete pratiti na Danasovom BLOGU UŽIVO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari