Antidemokratski je da Aleksandar Vučić ne bude na izbornim listama: Ana Brnabić o zahtevima opozicije 1foto (BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ)

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da nije moguće ispuniti zahtev opozicije da ime i lik predsednika Srbije Aleksandra Vučića“ ne bude na izbornim listama, jer je to antidemokratski i suprotno međunarodnim standardima.

To je jednostavno nemoguće, zato što je to antidemokratski, to je suprotno svim demokratskim normama, međunarodnim i demokratskim standardima. Predsednici stranaka, predsednici zemalja koji su popularni, daju i svoje ime i svoj lik listama koje žele da podrže. Tako je i u Francuskoj, Nemačkoj, Španiji i u Italiji, kao i u SAD, rekla je Ana Brnabić novinarima u Bukureštu, gde predstavlja Srpsku naprednu stranku (SNS) na skupu Evropske narodne partije.

Ana Brnabić je istakla da toga nema ni u preporukama Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava, jer to nije međunarodni standard.

„Oni su se ujedinili protiv Aleksandra Vučića. Ja bih volela da su se ujedinili oko nekog plana i programa, oko neke ideologije ili vizije za Srbiju, oko nečega šta nude građanima. Ne možete nuditi građanima samo – ja mrzim Aleksandra Vučića“, rekla je ona.

Možete, ali ćete proći na izborima onako kao što ste i prošli, dodala je Ana Brnabić.

Ana Brnabić se na marginama sastanka EPP sastala s Rajnhodom Lopatkom, koji je predvodio posmatračku misiju na izborima u decembru. Zahvalila mu je na korektnom stavu.

evo embed:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari