Vučić: Izuzev priznanja Kosova, novi non-pejper bi se dopao Srbima

Ostavite komentar


  1. Bravo Predsedniče odlično ste obavešteni samo još i nama da kažete to što znate

  2. Sve ono sto nije u skladu sa nasim nacionalnim interesima je za nas neprihvatljivo.

    1. Ali šta ćemo ako i „druga strana“ ima svoj „nacionalni interes“ i pregovarača kao što ste vi, koji vidi samo sopstveni „nacionalni interes“?

      I šta ćemo ako mi sami imamo 2 nacionalna interesa:

      (1) Da se očuva teritorijalni integritet, ali i

      (2) da se sporazum postigne da bi se situacija normalizovala, da živimo i radimo u miru bez da se večito ukopavamo u rovove i gledamo kroz snajpere?

      1. Druga strana nek gleda svoje interese ali to nikako ne menja naše drzavne interese.
        A o „gledanju kroz snajper“ morate da shvatite da to nikada neće prestati i da su normalni odnosi jedino mogući ako ste vojno bezbednosno jaki kao država. Nema ljubavi izmedju država već samo interes.čim se opustite odmah vas drugi poklopaju. Upravo to se dešava sada .

    2. Non pejper je smišljen za destabilizaciju regiona, pred nastavak dijaloga. Neko dibro zna kako da lobira za Albance. Nema tu ni lepote, ni dobrote. KiM nikad neće dobiti priznavanje od Srbije.

    3. Mi uvej ispadamo naivni, ne vidimi da ce se oni ujediniti sa albanijom i prica je zavrsena.

  3. Pritisak je veliki tu nema sumnje, razno raznim metodama misle da mogu da nas slome da popustimo. Samo treba da znaju da sve ono što nije u skladu sa našim nacionalnim interesima je za nas neprihvatljivo.

  4. Ipak se ispostavilo da j eovaj papir pisan u Beogradu i Zagrebu, jer ga sad ti podrzavas. Ako bi se islo na nacionalne granice, onda bi one mogle ici i ovako: Sandzak ( dio Srbije i Crne GOre) Bosni, RS i Srpska Krajina Srbiji, Banat i Backa Madjarskoj, Srem Hrvatsko, Timocka Krajina Rumuniji, Dimitrovgrad Bugarskoj, Presevska dolina i Kosovo Albaniji, Zapadna Makedonija Albaniji, juzna Makedonija Grckoaj, Istocna Bugarskoj, sjeverna Srbiji, Kotorski zaliv Hrvatskoj, Piranski zaliv Hrvatskoj, Goricka oblast Italiji, Koruska Austriji. Mozda bi takve granice mogle da se naprave, ako je nacija kljuc. Ne moze Vucic gledati na pripajanja Srbiji, mora i da pogleda i na odvajanja.

  5. Kosovo je igra, predsednik treba da seti 1389. Lazareve kletve i njegove glave. Kosovo je polje sinonim srpskog dostojanstva a ne izdajstva, gospodine Vucicu.

  6. Znači, prvo je rekao da taj dokument ne postoji, onda je rekao da postoji ali da je to neka glupost, a sada nam poručuje da je čak proučavao dokument i da će on da odluči da li će da prizna onu terorističku tvorevinu Kosovo.
    Neka nam je Bog na pomoci

    1. „na kordunu grob do groba – traži majka sina svoga“
      ima li to ikakvog smisla, ljudi moji?
      samo jedan rat ima smisla, a to je rat pomenut u knjizi Otkrivenje Jovanovo, neki taj rat u zabludi zovu „sudnji dan“ ustvari , radi se o ratu Boga Svemoćnog, koji će se uspešno jednom zauvek obračunati sa zlim demonima i njihovim zlim pomoćnicima na zemlji…
      pozdrav svim pratiocima,
      Zajko Kukurajko

  7. Srbija može sve drugo da prihvati, ali nezavisnost Kosova to nikako. Mogu oni da je krste kako god hoće, ali uvek će biti deo Srbije.

  8. 1389 naši predci dali su živote za očuvanje naše teritorije i slobode.
    Oko 500 godina kasnije…
    1999 srbski narod je obukao uniformu i opet žrtvovao svoje živote za očuvanje svoje teritorije i slobodu.
    Jednostavno je. oko vekovne srpske teritorije kosova srbi ne pregovaraju. Ta opcija ne postoji.

  9. Referendum da se raspise,nemas ti pravo da poklanjas nasu teritoriju nikome.

  10. Kako se nece svideti Srbima? Pa, eno Dodik ti prvi priznao da je Kosovo nezavisno i hoce da se menja. Je li Republika Srpska novo „srce“ Srbije?

  11. Nista za srbe tu nije dobro. Otkud tebi Vucicu pravo da pricas u ime srba, jel ti znas sta uopste tu pise? Sta je za srbe dobro? Nista! Pasces uskoro pa neces imati bar ovih briga a drugih imaceces ih …

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.