Vučić: Janković govori istinu, pratimo šta rade strane službe 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Saša Janković je govorio istinu, i govorio je tačno ono šta se zbivalo. Mi dobro pratimo šta rade strane službe, onako kako one prate i naše službe. Mi znamo da oni nisu oduševljeni brzim napretkom Srbije, a što bi se neko radovao bržem napretku Srbije od recimo Crne Gore ili Hrvatske – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na televiziji Pink.

On je u intervjuu na Pinku istakao da ga napadaju svaki dan.

– To što je Saša Janković izjavio je istorijski bitno za našu državu, to će ući u naše udžbenike. To nije pitanje da li će meni da otkaže srce ili neće. Prenebregavate sve ono drugo – kako da uđeš i da budeš blizu Vučića, a mi ćemo ti reći kako da ga smeniš. On je pokazao dozu ljudske časti jer je to odbio, istakao je Vučić, i dodao da se ne plašie otkazivanja srca, a ne toga da li će neko da ga smeni.

Očigledamo da Srbija ima velike napretke čim ne prestaju da napadaju. Milo Đukanović bi želeo da gradi svoju zemlju a da nema Srba. Onda će da narodu oduzme Crkvu, pa pravo da se nazivaju Srbi – rekao je predsednik na početku.

Predsednik je rekao da je politika Mila Đukanovića takva da bi Crnoj Gori da Srbe svedu na etničku grupu.

– To što Đukanović kaže da ne želi sa mnom da razgovara je njegov problem, ja sa svima želim da razgovaram. On bi da gradi zemlju bez Srba. Smislili su trik da za popis naprave poseban odeljak nacionalnost, a posebna etnička grupa.

Predsednik se osvrnuo i na učestale napade medija iz regione na njega tokom proteklih nedelja.

– Za njih je samo srpska zastava zločinačka. Ja postavljam još jednom pitanje, gde ste čuli da sam ja rekao nešto o tome. Poslednjih dana je u crnogorskim medijima samo jedna tema, a to sam ja. Pa sam ja kriv za Cetinje. A dobio sam poziv da idem tamo, ali nisam. Samo sam čestitao mitropolitu Joanikiju, i nikoga nisam povredio. Osim toga što sam govorio o srpskog pravoslavnoj crkvi, a ne samo pravoslavnoj crkvi. To oni žele, da tamo postoji samo pravoslavna crkva, pa da na taj način brišu Srbe. A onda je krenula žestoka kampanja iz Zagreba. Oni žele da Crna Gora bude pod njihovom dominacijom i uticajem – rekao je predsednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari