„Vučić je rezervni patrijarh“: Milivojević o Porfirijevoj besedi prilikom dodele Ordena Republike Srpske

Ostavite komentar


  1. Patrijarh nije duzan da daje objasnjenja ateistima. Patrijarh se obraca samo vernicima i to sigurno cini na liturgijama ili u direktnim razgovorima.

  2. Objasnjenje je vrlo jednostavno. Porfirije je drzavni sluzbenik BIA, kao i ostatak „sinoda“. AV mu je koordinator sluzbe, a ateista Vulin direktor. U sluzbu ga je uveo Drug Mirko Bulovic, Irinej (grcko ime za Mirko), najstariji po stazu dousnik udbe, koji sam sebe, javno, naziva „pukovnik“, posto veruje da je i njegov otac bio „pukovnik ozn-e“, mada je bio obican seoski batinas… Jos od ’50. „SPC“ je deo drzavne bezbednosti, a od ’90. se otimaju za „sluzbu“ i time ponose, posto su se, jos pre komunista, prekvalifikovali na „srpstvo“, jer Hristos ne prolazi – „Kad te neko udari po obrazu, okreni drugi“, bas i ne prilici poglavici i ratnicima za „svete teritorije“ i „srpske zemlje“, zar ne? Sve u svemu, tuzno, i bez veze…

  3. Tako misli vecina Srpskog naroda.

  4. Samo budala veruje kaubojima a to se dokazalo puno puta , obećaju sve ne daju ništa.

  5. Patrijarh Porfirije je ucen co ek sa integritetom. Ne moze se vlaciti sa njim. Zato ga Vucic uvek i konsultuje kada god treba.

  6. Vučić nije patrijarh, on je sekularni lider, Predsjednik države. Uostalom nas koji smo ateisti funkcionisanje SPC i ne zanima mnogo.

  7. Zašto toliko hejta na račun patrijarha. Šta je čovek kriv. Kome on smeta toliko.

  8. Da li se ljubitelji brzih automobila, skupih cipela i vina danasnji vladike i Porfirije pitaju sta bi rekao i kako bi radio danas Patriharh Pavle, Mitropolit Amfilohije, Justin Celijski i Vladika Nikolaj Velimirovic?

  9. Pa što je Pešić povukao ostavku?. Rezervni patrijarh i rezervni selektor košarkaške reprezentacije! Iha!!!

  10. Zbog ovog patrijarha dodje vreme da će u crkve ići samo članovi SNS a i njihovi botovi. Tužno i zalosno

  11. Milivojevic nema ni stida ni srama. Koliko ima mrznje u njemu to je neverovatno.

  12. Ako se neke odluke crkve podudaraju sa odlukama vlasti to samo znaći da i jedni i drugi rade u interesu srpskog naroda.

  13. Porfirije bi radije bio nadbiskup nego patrijarh, kao nadbiskup može biti izabran za papu.
    Bio bi to politički izbor, sličan izboru Vojtile.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.