Vučić na obeležavanju dana "Kobri", dodelio im vojnu zastavu 1Printskrin TV Pink

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, izvršio je smotru Specijalne jedinice vojne policije Kobre, povodom obeležavanja dana ove vojne formacije i dodele vojne zastave.

Nakon smotre, Vučić, sa srpskom zastavom oko vrata kao šalom,  i predstavnici državnog vrha pred postrojenom jedinicom u kasarni „Vasa Čarapić“ u Beogradu, odali su minutom ćutanja poštu njenim pripadnicima koji su na dužnosti izgubili život.

Vučić na obeležavanju dana "Kobri", dodelio im vojnu zastavu 2
Printskrin TV Pink

Potom se obratio Darko Đošić, komandant jedinice. On zahvalio na odluci predsednika Srbije da dodeli vojnu zastavu odredu Specijalne vojne policije Kobre. Potom je Vučić Đošiću uručio zastavu.

Ova zastava nikada ne sme da padne u ruke neprijatelju, poručio je Vučić u obraćanju pripadnicima Kobri.

Bukvalno nas dovode u situaciju da budemo u uglu i da čuvamo ono što imamo, a to je naša domovina, to je naša Srbija, poručio je Vučić, rekavši da samo preostaje da se više radi.

Dodao je da će neuslovne zgrade biti zamenjene kao što „ste tražili“, da će plate vojnika biti samo veće, ali da je na njima da na svaki poziv otadžbine odgovare sa da, jer reč neću neću da čujem, baš kako je to odgovarao vojvoda Živojin Mišić.

Rekao je i da je jedina vojna jedinica sa stoprocentnim odzivom 2022. kada se očekivao napad na srpski narod na Kosovu,  bila Kobre, „čak i momci koji mene obezbeđuju“.

Ovaj šal, malu zastavu koji ste mi dali, nosiću sa ponosom svuda od istoka do Ist rivera, poručio je Vučić.

Suprotstavićemo se svima koji misle da imaju pravo da nam komadaju otadžbinu, koji misle da imaju pravo mnogostradalni srpski narod da predstavljaju kao genocidan, istakao je Vučić.

Hoću da vas zamolim, da baš kao što i vaša koračnica zvuči, uvek budete na raspolaganju samo svojoj otadžbini Srbiji, mnogo vam hvala za ljubav koju pružate svojoj zemlji, sa ponosom nosite zastavu i nikada je nikada ne predajte, mnogo vas volim, živela Srbija, živele Kobre, poručio je Vučić na kraju govora.

Pripadnici jedinice izveli su potom kratki strojevi marš i time je vojnički formalni deo svečanosti bio završen.

Vučić na obeležavanju dana "Kobri", dodelio im vojnu zastavu 3
Printskrin TV Pink

Svečanosti su prisustvovali i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, ministar policije Bratislav Gašić i ministar finasnija Siniša Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari