Vučić: Kurti očajničkim porukama sebe pokušava da predstavi kao novog Zelenskog 1Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je izjava kosovskog premijera Aljbina Kurtija da je “granica Srbije i Kosova postala granica NATO i Rusije”, još jedna od očajničkih političkih poruka kojima Kurti pokušava sebe da predstavi kao žrtvu, te poručio da Srbija ima svoje granice, uspostavljene međunarodnim pravom.

Na pitanje kako komentariše Kurtijevu izjavu za bečki dnevnik „Prese“, Vučić je rekao da nije znao da je Kosovo ušlo u NATO.

„Srbija ima svoje granice, ni ruske ni NATO granice, već svoje, ustanovljene Poveljom UN i Rezolucijom 1244. Tako da – pričaj ti šta god i kako god hoćeš, pokušavaj nas da staviš negde gde mi nismo, a sebe da staviš gde ti nisi. Mi imamo svoju zemlju, kojom se dičimo i ponosimo, Srbiju. A, granice ne određuješ ti, nego međunarodno javno pravo”, poručio je Vučić.

Ukazao je da je to još jedna od očajničkih političkih poruka u kojima Kurti pokušava sebe da predstavi kao žrtvu, ili novog Zelenskog, a njega (Vučića) kao malog Putina.

“Ne sekiram se, naslušao sam se gluposti u ovih skoro godinu dana, koliko hoćete. Moje je da vodim Srbiju, kao nezavisnu, suverenu, slobodu i slobodarsku zemlju i ponosan sam što to činimo”, rekao je Vučić.

Na pitanje da li je posle razgovora sa visokim savetnikom Stejt departmenta Derekom Šoleom veći optimista, ili manji pesimista u vezi sa pritiscima na Srbiju, Vučić je kazao da je on čovek koji je realan, i koji nije optimista

„Ne znam kakve bajke bih pričao… Za nas je teška situacija, gotovo sve velike sile priznale su nezavisnost Kosova. Ne očekujte bilo šta lepo u šećerlemi upakovano da dođe. Imao sam korektan, otvoren i sadržajan razgovor sa Šoleom. Pokazao je poštovanje prema Srbiji, kao što smo mi prema njemu. Razlikujemo se po pitanju prema Kosovu“, objasnio je Vučić.

Na izjavu Edvarda Džozefa da je “Vučić obmanuo NATO, EU, ali i Srbe na KiM”, Vučić je, uz ironičnu konstataciju “da je mađioničar”, naveo da je pogrešio što je, kao predsednik Srbije, uopšte i pominjao tog čoveka.

“On vodi hajku, jer se plaši i nije siguran da li ja znam ono što on misli da možda znam o njemu. A, to što možda znam ne pada mi na pamet da iznosim u javnost. Sve najbolje mu želi, ja znam šta je za javnost, a šta nije”, rekao je Vučić i dodao da je Džozef “mnogo toga interesantnog radio u ovom regionu”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari