Vučić Micotakisu: Sestrinska SNS vašu pobedu doživljava kao pobedu svih nas iz ENP 1Foto: EPA-EFE/ALEXANDROS VLACHOS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku novom premijeru Grčke Kirjakosu Micotakisu povodom pobede na parlamentarnim izborima.

Vučić je Kirjakosu poželeo da mu predan rad i snažna volja donesu mnogo uspeha na dužnosti predsednika Vlade, „na dobrobit Grčke i prijateljskog grčkog naroda“.

Vučić je u nedelju uveče najpre u telefonskom razgovoru čestitao Micotakisu zbog izborne pobede.

U čestitki koju je danas uputio, Vučić je poručio: „Uveren sam da ćete, kao premijer Grčke, a posebno kao potomak Elefteriosa Venizelosa i sin Konstantina Micotakisa, osvedočenih prijatelja srpskog naroda, nastaviti sa svojom podrškom Srbiji i biti posvećeni saradnji naših dveju zemalja. Vekovne veze i prijateljstvo Srbije i Grčke, kao i srpskog i grčkog naroda, odlikuju se bliskošću i čvrstinom i prožeti su međusobnim poštovanjem i razumevanjem, a potvrđeni primerima solidarnosti u najtežim istorijskim trenucima“.

On je u čestitki naveo da se nada da će se razvoj tih odnosa biti nastavljen na obostranu korist i kroz dobru praksu održavanja sednica Visokog saveta za saradnju Srbije i Grčke.

„Dozvolite mi da izrazim zahvalnost na podršci Grčke našem evropskom putu, kao i da naglasim da, zbog dosledne podrške suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i pomoći u zaštiti njenih suštinskih državnih i nacionalnih interesa, Vaša zemlja uživa najveće poštovanje srpskog naroda. Verujem da ste se u to uverili i prilikom Vaših ranijih poseta Srbiji, kada ste u Beograd dolazili kao lider Nove demokratije, sestrinske partije SNS čiji sam predsednik, i koja Vašu pobedu na parlamentarnim izborima doživljava kao pobedu svih nas iz porodice Evropske narodne partije“, dodao je on.

Vučić je Micotakisu poželeo dobro zdravlje i ličnu sreću.

Predsednik je uputio i pismo dosadašnjem premijeru Aleksisu Ciprasu, izrazivši mu zahvalnost za doprinos dobroj saradnji Srbije i Grčke dok je bio predsednik grčke Vlade, „obavljajući tu časnu i zahtevnu dužnost predano i odlučno“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari