Da li je Aleksandar Vučić spreman da se zbog Interpolove poternice odrekne Milana Radoičića?

Ostavite komentar


  1. „Ne može se govoriti o zemlji s vladavinom prava u slučaju nepostupanja po Interpolovim poternicama.“
    „Čuvanje teroriste obeležava Srbiju kao zemlju koja brani terorizam.“

    Znaci, Francuska, V. Britanija, Slovenija, Madjarska… Sve su to drzave bez vladavine prava koje cuvaju terorizam jer onomad nisu isporucili Tacija i Haradinaja Srbiji iako je postojala poternica Interpola?

  2. Ako je za vlast Kosovo Sbija,nema izručenja već se sudski postupak vodi prema mestu nastanka krivičnog dela kao i boravišta optuženih.Ako Srbija odbije izručenje (kao svakoj drugoj stranoj državi),onda defakto i dejure priznaje nezavisnost Kosova.Albanci to rade pametnije,idu kroz zakonske kanale i predvidjene postuke označene u sporazumima (to što nema naših tužilaca i sudija,je naša „mudra“ odluka),koji neće zaustaviti procese bez obzira koliko oni trajali.

  3. Kao što je napisano, može biti nezgodan svedok protiv Vučića, kojem ionako niko ne veruje da ni on ni službe ništa nisu znali o pripremama Radojičićeve grupe za performans „Banjska“.

  4. Da pojasnimo.kada se raspisuje Interpolova poternica sama organizacija procenjuje da li je pravno valjan zahtev za izdavanje crvene poternice,tako da je Srbija u obavezi da postupi po istoj. U slučaju da ne postupi nije teške konsekvence od strane francuske i nemačke,a očekuje se i vruće proleće

  5. Србија је расписала потернице за Метохијске званичнике. Због дела која су починили. Земље које су чланице Интерпола су их пустиле. Без обзира на потернице.

  6. Pre će Radoičić pasti sa neke terase pijući čaj, nego što će biti izručen Kosovu.

  7. Zasto je nasa drzava uvek vezana sa nekim kriminalcima? Da nismo mi problem zasto nas niko ne voli i zasto smo izgubili i kosovo i crnu goru?

  8. @ botine 08. decembra 2023. u 07.04

    Previdjas jednu malu razliku !
    Poternica za Tacijem i Haradinajem izdata je od rezima pok. Slobodana Milosevica koji je „primorao“ civilizovani, zapadni deo sveta da „bombarduje Srbiju“ cime su poternice koje je njegov rezim izdao za Tacijem i Haradinajem „izgubile svaki smisao“ !
    To bi bilo otprilike isto kao kada bi sada Vucic raspisao poternicu za Kurtijem koji mu „pravi probleme“ i radi na nezavisnosti Kosova cime „nedvosmisleno krsi Ustav Srbije“ !
    Usput receno Haradinaj je dva puta odgovarao pred Haskim tribunalom a Taci trenutno boravi u tamnici i ceka kraj njegovog sudjenja dok Milan Radoičić nije ni u zatvoru iako je „preuzeo odgovornost“ za „tragicni teroristicki napad u Banjskoj“ pri cemu je ubijen jedan kosovski policajac i tojica njegovih saboraca !

  9. Da li se uopšte postavlja pitanje? Sigurno ga svi dobro poznajemo po njegovoj devizi: Kada se nešto isprlja baci. Tako je bilo sa četničkom strankom, pa sa radikalskom strankom, a tako će biti i sa Radoičićem. Ako to njemu bude odgovaralo, Radoičić leti. Nema „Ne dam“.

  10. @Bucko „Razmišljam“

    Nema nikakve razlike. Lupetas kao i obino. Postoji poternica i prema njoj treba da se postupi. Tako je u teoriji a u praksi se prema poternici neko hapsi ili ne hapsi u zavisnosti od politickih interesa a ne od toga da li osoba na poternici kriminalac. Tako postupaju „bastioni demokratije i postovanja prava“ kao sto su Francuska, Nemacka, Slovenija, SAD i zasto onda isto tako ne bi postupala i Srbija? Taci i Haradinaj su mnogo veci ratni zlocinci i kriminalci od Radoicica i nikakve veze nema ko je trazio njihovo hapsenje, nista Milosevicev rezim nije gori od ovog Kurtijevog rezima na Kosovu. Haradinaj je u Francuskoj npr. uhapsen 2017 godine, 11 godina nakon sto je Milosevic umro. Haradinaj je oslobodjen nakon uspesnog uklanjanja i zastrasivanja svedoka. taci je u Hagu a pre neki dan su mu zabranjene posete zato sto je odavao imena svedoka na koje je kasnije vrsen pritisak da odustanu, promene ili ublaze izjave. Toliko o tvojim „drugarima“.

  11. Za ovo tvoje advokatisanje u korist albanskih nacosa sa Kosova makar dobijes neki burek ili te „motivise“ srbofobija kojom si opterecen?

  12. Bilo kakav postupak protiv Radoičića sem nedozvoljenog posedovanja vatrenog oružja bio bi politički proces. Vlast to zna. Radoičić nije Vučićev pion već Srbin koji je „puko“, s razumevanjem. Tzv. Kosovo nemože ni preko UNMK-a da traži hapšenje. Tzv. Kosovo ne postoji, to je teritorija Kosovo i Metohija, Ustav RS, zar ne? Vučić dobro zna ako Radoičić „strada“ da ni on neće proći nekažnjeno od Srpskog naroda, zar ne? Bliska prošlost to govori. Još ako bi ga isporučio na Vidovdan, nebi osvanuo, zar ne? Radoičić je pogrešio samo u tome što nije izveo pravu akciju ali ima tko hoće, zar ne? Amin.

  13. Srbija mora da postupi po zahtevu Interpola i ,,tačka,, sva ova ,,mišljenja,, su dno dno dna,..naime, ne postupanje po zahtevu Interpola, je …saradnja sa kriminalom,, države koja to radi, isto tako Srbija moze momentalno da se isključi iz te organizacije i sta onda, pa i Srbija ,,policija Srbije,,preko Interpola potražuje njoj nedostupne kriminalne ljude,…tako da mora.. Kosovo je ispravno postupilo jel ono nije ,,do sad član Interpola, pa tako preko pomenutih se obratila Interpolu za hapšenje ovih lica, e sad ova lica su izvršila kriv.delo na teritoriji suda Kosova i stoga ih i taj sud,policija potražuje .stoga nema tu ocu neću nego mora….

  14. Loše mišljenje loše izvrseno na teritoriji kosova, nadležan sud je sud u Prištini tako da. Mora biti sudu u Prištini…..kakve veze ima mesto prebivališta, kriv delo je izvršeno na određenoj teritoriji i policija te teritorije potražuje izvršioce kao i sud što znači Kosovo

  15. Ne zamajavajte dokoličare ovakvim pompeznim tekstovima,i ptice na grani znaju da je ,,Banjska“ bila dogovor FARAONA,Kurtija i njihovih ,,poslodavaca“- SAD i EU!!!

  16. Koliko mi je poznato S4bija saradjuje sa Interpolom,nisam sigurna koliko jos vremenski ima prostora da se to odlaze.

  17. DA! Eventualno bi morao da bezi iz zemlje. Tajming sigurno postoji ,ali ne kod nas!!!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.