„Vučić minirao francusko-nemački predlog za KiM, moguće formiranje SAO Sever Kosova“: Analitičari o situaciji na Kosovu

Ognjen Gogić i Milica Andrić Rakić o postupku Srba Kosovaca

Ostavite komentar


  1. Sve u svemu, Vucic je majstor za unistavanje sadasnjosti i buducnosti, zivota. Birali ste, uzivajte.

  2. Pametni se uče na tuđim greškama, ovi nisu sposobni ni na sopstvenim.
    Srbija je odlično „izabrala“ u aprilu.

  3. Jako mi je teško da verujem da Vučić može da ovim skloni taj predlog sa dnevnog reda. Rat u Ukrajini će trajati i to poduže, finansije nisu u najboljem stanju i potrebna mu je podrška EU makar zbog finansija. Odlaganjem neće postići ništa jer će EU insistirati na bilo kakvom dogovoru zbog drugih država. Samo će smanjiti sebi dotok finansija. Možda je ovo bila pa ka za kutija zato što opet nije uradio ono što mu je preporučeno iz EU i USA, da odloži primene za tablice za 10 meseci. Vreme će pokazati

  4. Nikakvih predloga se nece i nemoze vaziti jer nemaju pravo jer jesu illegalni i to se nece i nemoze silom da sami sebe daju to pravo u tudjoj zemlji sto nemaju kosovo jeste srbija rezolucijom 1244 UN sto se nesme prekrsiti oni jesu svega kompletno prekrsili svaki i lazi izmislili izbegavali godinama firmiranja ZSO i sad silom da stvaraju i lazima nesto drugo sto nemaju nikakvog prava da rade i sami prekrsili briselski sporazum gde to ima takose nemoze i nesme raditi u tudjim zemljama sve su to silnih provokacija sto nemaju pravo da silom lszima zlom i zlocinom isprovocirsju narod jesu svega prekrsili sto nisu i nemaju pravo rade na illegalni i silni nacin sto svi vidimo gde to ima to pravo nemaju !!!

  5. Svega prekrsili i svakih lazi izmislili i briselski sporazum jesu prekrsili gde to ima da rade sta god zele i svakim lazima u tudjoj zemlji nemaju to pravo da rade to niko u svojoj zemlji ne dozvoli niti ce to srbija srbija to pravo ima u svojoj zemlji da je brani od svakih zla i nepravda sto se i cini srbiji u njenoj sopstvenoj zemlji nikakvog prava nemaju niti su to imali nemaju ni danas !!!

  6. Ključna je uloga međunarodne zajednice da sada spreči bilo kakvo slanje specijalnih jedinica u akcije na Severu i da spreči krivično gonjenje onih koji su podneli ostavke, poručuje Andrić Rakić te medjunarodne zajednice su trebali odavno da to zlo sprece u tudjoj zemlji i da ne izbegavaju mir kao tih 10 godina i da su svega kompletno prekrsili i medjunarodno pravo i briselski sporazum svega kompletno gde to ima da se tako radi u tudjoj zemlji jesu u svemu preterali !!!

  7. Moze on da bezi od radikala ali radikal iz njega nikad nece pobeci. Igra se vatrom i dovesce do toga da na KiM vise ne bude Srba.

  8. Odakle vise ove nevladine organizacije….Nova drustvena inicijativa…protiv sam ovog paranoika i narcisa ali ko su ovi nevladini.

  9. SAO su isprobani u Hrvatskoj devedesetih i nisu uspeli i zavrseni sa puno zrtava i iseljavanja srba sa tih prostora Mislim da je pogresno probati istim skenarijem i na severu Kosova

  10. Jel moze da se udje na vas sajt a da vucic nije na naslovnoj i u zadnje 3-4 vesti jos 2 puta? Jedan dan, makar na pola dana? Reklamirate ga non-stop, satro neprijatelj..

  11. G. Gogić po vašim komentarimà se može zaključiti da bi ste vi sve potpisali što ponude zapadni hoštapler i lažovi. Ne čudi me kako vas nadju ovi beskičmenjaci iz danas, jer svi ste vi isto smeće, kojeg Srbija se treba osloboditi. Sve #to su uradili Srbi sa KMje naj pametnija stvar, a Šolc i Makron svojim predlogom mogu obrisati svoje zadnjice

  12. Nije Vučić izvukao nikakvog „keca iz rukava“, već je ostao dosledan ranijim dogovorima postignutim pod pokroviteljstvom EU. Zaboravljate da se sa rešavanjem kosovskog pitanja krenulo iz potpuno identične situacije, one u kojoj Srbi nisu želeli da budu deo kosovskih institucija. Briselski sporazum jeste bio okvir koji je omogućio takvu promenu, ali je onda albanska strana odustala od svog dela sporazuma želeći da zadrži sve što je sporazumom dobila a da, u isto vreme, ne napravi ustupke sa svoje strane koji su bili deo istog tog sporazuma. Spočitavati sada Vučiću nekakvo miniranje „celovitog rešenja“, ili podizanje tenzija u nameri da se održi status qvo na terenu je nerealno, i više spada u dnevno politikantstvo nego u ozbiljnu analizu stanja.

  13. SAO!? Rešavati probleme tako što ćemo praviti veće probleme!? Čist šešeljizam! Na kraju ćemo opet dobiti po ušima i kmečati kako nas ceo svet mrzi.

  14. Ne treba prihvatati nista sto dolazi od neprijatelja a francuzi i nemci nam svakako to jesu

  15. Saoizacija?! Hahahahaha
    Kriminalizacija?! Hahahahaha
    Degenerizacija?! Hahahahaha
    Debilarijum?! Hahahaha
    Aj’ kući!? Hahahahaha

  16. Rakić i ostala banda nisu nikakva garancija Srbima na Kosovu. Oni su duboko u kriminalu.

  17. Nista od rata na ovim prostorima, moze da ga doziva ko god hoce, narod ga je dobro upamtio, ovo je samo pokusaj utvrdjivanja diktature koja nije ni to, komedija jeste

  18. analitičar da će EU morati da nađe načine da vrati Srbe u kosovske institucije. Od mogućih načina, koje je naveo, čini se da bi najefikasniji bio – podmićivanje. To bi za Vučića bilo najkorisnije.

  19. @Petooktobarac
    Boban Bogdanović prijateljjelj jednog člana iz Velivukove grupe je izjavio da je O.Ivanovića ubio Ljubomir Lainović koji je od 2021. – „nestao“.
    Da je nalogodavac Z.Veselninović, a organizator M.Radojićić.

  20. Zar ovom svetu nije jasno da našim vladarima treba drama, makar takvog tipa da bi se skrenula pažnja sa poskupljenja, zagađenja i afera.

  21. Vučić, Dačić i ostali izabranici puške u ruke, pa sa svojim sunovima u prve redove da vratimo Kosovo. Bojim se da ne bude kao u Rusiji, sinovi ratnohuškača beže od mobilizacije

  22. Zapad neka poštuje međunarodno priznate granice Srbije kao što poštuje i insistira na međunarodno priznatim granicama Ukraine. I sve će biti u redu!

  23. Ljudi, pa nemojte jos da na kraju Franjo Tudjman bude u pravu po pitanju broja srpske manjine!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.