Vučić na otvaranju obilaznice oko Beograda: Treba odati priznanje svima - od Miloševića, Mrkonjića, Tadića do Đilasa 1Foto: Printscreen/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je otvaranju obilaznice oko Beograda na deonici tunel „Straževica“ – petlja „Bubanj Potok“, koja će za saobraćaj biti dostupna sutra od 9 časova.

Nakon ovog otvaranja, od Batajnice do niškog auto-puta kod Bubanj Potoka moći će da se stigne auto-putem u dužini od 47 kilometara.

„Za pet godina smo uradili više nego neko za 27 godina. Očekivao sam da bude brže, ali imali smo mnogo problema sa eksproprijacijom. Ovo će biti najprometnija i najvažnija saobraćajnica, koja vrlo lepo izgleda. Danas je veliki dan, baš sam ponosan“, rekao je Vučić u prisustvu delegacije i medija.

Vučić je najavio da će prvi automobili proći u devet časova ujutru, te da će građani biti u mogućnosti da obiđu čitavu trasu.

Ovom prilikom dodao je da su zaboravili da pozovu „Tomu Monu“, te da to nije u redu jer se, kako je rekao, dosta trudio i „mučio sa romskim naseljima“.

„Uvek zaboravimo to. Treba odati priznanje svima, od Slobodana Miloševića, Milutina Mrkonjića, Borisa Tadića i Dragana Đilasa. Treba odati priznanje svima koji su nešto uradili. Da ne cepidlačimo sada ko je koliko uradio“, dodao je predsednik.

Ovom prilikom najavio je i da kreće da piše knjigu čim krene da mu se približava kraj mandata, koja će biti dobra faktografski, jer „literarno nije nadaren“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari