Vučić na večeri u Budimpešti povodom demografskog samita 1Foto: (BETAPHOTO/PREDSEDNISTVO SRBIJE/DIMITRIJE GOLL)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas večeri povodom petog Demografskog samita u Budimpešti na poziv mađarske predsednice Katalin Novak gde je došao iz Brisela posle održane nove runde dijaloga Beograd-Priština.

Vučić je na svom Instagram profilu napisao da prisustvuje večeri povodom petog Demografskog samita u Budimpšeti sa predsednicom Mađarske Katalin Novak, predsednikom Bugarske Rumenom Radevom i potpredsednikom Tanzanije Filipom Isdorom Mpangom i drugim zvaničnicima.

Vučić se pre večere, po dolazak u Budimpeštu, sastao sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, sa kojim je razgovarao o dijalogu Beograd-Priština, situaciji na Kosovu ali i o zajedničkim projektima.

„Iz Brisela stigoh u Budimpeštu. Koliko god da je prvi deo dana bio izazovan i naporan, toliko sam se radovao susretima sa prijateljima Viktorom Orbanom, Katalin Novak i Rumenom Radevom“, napisao je Vučić na svom Instagramu.

„Razgovarali smo o svim temama od značaja za naše zemlje, još čvršćem povezivanju i svestranijoj saradnji u godinama koje dolaze, jer sa prijateljima je mnogo lakše“, dodao je Vučić.

Posle zajedničkog sastanka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem i evropskim posrednicima, Vučić je rekao da su razgovori neuspešno završeni jer Priština nije prihvatila kompromisni predlog Evropske unije o putu ka normalizaciji odnosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari