Vučić nakon sastanaka u Minhenu: Očekujem poziv u Brisel ovih dana, Borelj razume šta se dešava, ali slaba vajda 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u izjavi novinarima u Minhenu da Evropska unija ili nema ili ne želi da primeni mehanizme prema Prištini. Biće još bitnih i važnih poseta Srbiji, najavio je Vučić.

Vučić je izjavio da je tokom dana imao razgovore sa visokim komesarom za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom i da mu se čini da EU ili nema ili ne želi da primeni mehanizme prema Prištini koja na svaki način pokušava etnički da očisti KiM od Srba.

„Rekli smo da želimo da budemo na svakom sastanku, ali da želimo da vidimo rezultate. Govorili smo o dinaru, jednoj od podmuklih laži Kurtija, koji ovde svima priča da smo u tromesečnom tranzicionom periodu koji se odnosi na to da neće otimati dinare“, rekao je Vučić, ali se zapitao kako da dinari stignu na KiM.

Vučić je rekao da očekuje poziv u Brisel ovih dana i da se nada nekom rešenju.

„Borelj je korektan i razume šta se dešava, ali slaba vajda“, rekao je Vučić novinarima drugog dana Minhenske bezbednosne konferencije.

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara, naveo da na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu nije bilo nekih novih pritisaka „iza scene“ na Srbiju po pitanju Kosova i Metohije, dok po pitanju Rusije jeste, ali da je to već uobičajeno, kako je rekao, na svakom mestu i na svakom koraku.

„Što se Rusije tiče, to uvek čujete na svakom mestu i na svakom koraku, i to sam čuo bar na dva sastanka danas. To je ključna tema, mislim, da mi budemo sasvim fer, suviše smo mi mali, ovo su naše muke. Ali, Rusija je suština i sad ovo posle smrti Navaljnog, to je užasno teška situacija i naravno tragedija i loša vest za ceo svet, za svakog normalnog čoveka je užasno kada čujete da je neko preminuo. Da li je preminuo iz ovog ili iz onog razloga, to će istraga bilo čija da ustanovi, ali svakako loša vest koja doprinosi još težoj atmosferi“, rekao je Vučić.

Dodao je da se ta atmosfera mogla osetiti i na konferenciji u Minhenu.

„Tako da mi smo suviše mali da bismo bili bilo kakav suštinski faktor, osim što niko ne želi da vidi da na bilo koji način mi imamo drugačiji stav od stava većine“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari