Vučić: Nalazimo se na raskrsnici hoćemo li imati mir ili ne, Kurti želi da izazove rat i sukobe 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras za RTS da je pređen Rubikon i da će biti težak povratak u normalu kada je reč o situaciji na Kosovu.

Nalazimo se na raskrsnici hoćemo li imati mir ili ne, jer postoji čovek na Balkanu, premijer Kosova Aljbin Kurti, koji želi da izazove rat i sukobe po svaku cenu, rekao je Vučić.

Nemam sumnje u to. Uvek sam izbegavao da koristim rečnik optužbi kada govorim o drugoj strani, tražeći na našoj strani mogućnost za kompromis, ali plašim se da smo prešli Rubikon i da će biti težak povratak u normalu, kazao je Vučić.

Ni vojska, ni policija Srbije nisu ušli na teritoriju Kosova, a trojica kosovskih policajaca su uhapšeni na 1,8 kilometara od administrativne granice, rekao je večeras predsednik Srbije za RTS i naglasio da Kfor zna gde je bila srpska vojska i da će sve podatke izneti sutra ambasadorima EU, Francuske, Nemačke i Italije.

Sa njima sada rade policija, tuzilac, to je njihov posao, ne mozete da upadate na teritoriju suverene države sa naoružanjem, a mi smo spremni da pružimo sve dokaze, rekao je Vučić i naglasio da postji razlika između države i kvazi države, kao što je Kosovo.

Vučić je istakao da sada govori zbog porodica uhapšenih, kako bi znali da oni nisu ponižavani, niti su prebijani i maltretirani, kao što se dešava Srbima koje hapsi Kurtijeva policija.

Vučić je rekao da Srbi na Kosovu treba da znaju da će država Srbija uvek biti uz njih.

Vučić je za RTS kazao i da zvanični Beograd „uvek i u svakom trenutku gleda da postupa najmudrije i najpamentije“.

„Zemlja ne sme da bude pod udarom sankcija, može da bude ukoliko su potpuno izmišljene i neopravdane ali mi da učinimo nešto da tome doprinesemo ne smemo ni na koji način“, kazao je on.

Prrema njegovim rečima, mora da se čuva cela Srbija i njen napredak.

„Istovremeno uvek ćemo biti uz svoj narod i nikada nećemo dozvoliti njegov progon i mislim da ljudi odlučnu razumeju takvu poruku“, kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari