Vučić: Namera formiranja kosovske vojske izaziva zabrinutost Srbije

Ostavite komentar


  1. „Srbija će učiniti sve da očuva mir“. ŠTA ĆE I KADA učiniti? Kada već, kao i za ostalo, bude prekasno.

    1. Srbija je „dosta ucinila za mir u regionu“. Bolje bi bilo da se Srbija malo odmori a i od nje susedi u regionu.

    2. Kakav lazljivi BOT, kao da je sam Gospodin Vucic pisao ovo, Srbija ce uciniti sve da sacuva mir to ti kazes, ali gledaj istinsku stranu, lobira svugdje protiv Kosove, ne prizna nijedan dokumenat od Kosove, skida registarske Kosovske tablice, laze ceo vreme da je humanitarna kriza u Kosovo (idite u Mitrovicu i videcete sami da nista nije manje nego pre) a ovaj vas Vucic voli nase pare, to je dosta vise.

      1. Je’l tako? … A da ga vi malo uzmete sebi? Daj te mu azil i zadrzite ga tamo? On je posle Ramusa i Hasima najbolji albanski politicar. Da je srpski, imao bi ceo parlament, i poziciju i opoziciju, protiv sebe bas kao sto vi Siptari imate protiv Tacija. Da Vucicu opozicija dodje na vlast ili da raspise Srbima Referendum o Kosovu, imali bi ste zid na granici vec sutra, a Brisel vise ne bi ste umeli da nadjete!!!

  2. U meni veću zabrinutost izaziva tvoja paranoja,

    Параноја је психоза за коју су карактеристичне болесне идеје величине и прогањања, док је интелигенција особе очувана. Зато се ова болест понекад назива „разумно лудило”.[1] По Крепелну, параноја је суманутост која се карактерише „спорим и подмуклим развојем трајног и суманутог система са очуваношћу јасноће и реда у мислима, вољи, делању”. Параноик најчешће логично расуђује, односно изводи исправне закључке, али из погрешних премиса.[2]

    1. Evidentno. Verovatno će i njega ‘isporučiti’ kada bude počeo da sprovodi čistke u neoradikalima.

  3. Predsednice, kako ce to vojska od 4000 pripadnika, koja ce jos slati jedinice u mirovne misije po svetu, moci da „ugrozi“ stabilnost u regionu? Posto se vama ceo svet divi jer znaju da činiti sve da sačuvate mir i stabilnost, pretpostavljam da ne planirate neki podmukli napad na severno Kosovo.
    Ako pak mislite da ce ta vojska ugrozili nas narod na Kosovu, pa tu su vec kosovska policija i njene specijalne jedinice koje bi i danas lako ovladale severom Kosova i enklavama da to hoce. Cini mi se da namerno dizete tenziju i paniku tamo gde im nema mesta.

    1. Potpuno se slazem sa vama.Srbi sa Kosova su taoci kriminalca sa severa koje su pod naredjenjem Vucica.Kosovska Vlast mora da ucini nesto da bih oslobodio te jadne ljude od kriminalca.

  4. Isto i na Kosovu, Namera vojske Srbije da kupuje naoružanje iz Rusije i Belorusije izaziva zabrinutost a bogami i strah da će se ponoviti masakri i genocid nad civilnim stanovništvom na Kosovu

  5. ja mislim da bolje bi vam verovali svet kada biste im rekli ne svidja nam se formiranje vojske kososva, a ne da tu nesti izmisljate kako bi neka mala struktura od vojske ugroziti neku od zemalja, verujte mi bolji biste prosli kad biste rekloi tako, da vam se ne svidja da kososvo dobija vojnu formaciju.

  6. „Vučić je zamolio Tanina da iskoristi svoj uticaj i upozori Prištinu da svojim jednostranim i provokativnim merama povećava napetost i ugrožava mir i stabilnost u regionu.“
    Smesno da bude zalosno.Ko pita Tanina na Kosovo koliko je sati?Niko! Cak 99% ne znaju ni kako izgleda.

  7. Kad se toliko pozivas na OUN i Rezolucije,onda Kosovo imenjuj po svom sluzbenom imenu.Kosovsku vojsku neces kako bi u dogledno vreme mogao sa genocidnom VS jos jednom uradio ono sto ste po Kosovo 1998-99 god. uradili.Kosovari jos pamte Vojsku Srbije i od 1912,1945,a od skore 1998 nosimo gelere puno nas civila koji smo prezivjeli.

  8. Lako cemo mi za zabrinutost Srbije, … samo da nam se ti ne ‘zabrines’, onda smo sve videli …

  9. Joooj Aco, … a sta ako nas ta vojska napadne? Da se mi bolje sakrijemo, a ti trk’ u Brisel da im potpises priznanje, … pa neka vide onda svoga Boga?!!!!

  10. Kao predsednik Serbije i uvitsn covek trebao si znati Vuvucu da zemlje koje podrzavaju Nezavistnost Kosova ,zemlje koje su za ocuvanje njenog suvereniteta i unurarnjih granica , zemlje koje podrzavaju formiranje vojske Kosova i koje su za prikrajsnju granica
    Kosova , u tim je zemljama mirno i nema frke ali neke druge zemlje kao sto su Francuska ,Albanija ili Srbija gore u plamenu od nezadovoljstva naroda i studenata , u tim zemlhama se strajka predsednice Vuvicu i Vi kao covek kojo ste citali preko 600 knjiga valjda ste prvi trebali izvuci neku pouku.
    Namerno se ne obeacam Dacicu , Vulinu ili Djuricu jer oni su zavrsili neke vise uzudne skole pa niti se sete da citaju jednu knjigu ali , Vi predsednice Vucicu seamora je se spustiti u njihovu razinu

  11. Ajde, bre opsenaru, ne glumataj. Sve si to negde dogovorio.. Ovo glumatanje zabrinutosti i šoka je tragikomično.. Niti znate da pregovarate, niti da upravljate državom. Sklanjajte se.

    1. Ehh Obsenaru …!!!
      vaznije je valjda da znano da pobedimo , a nase pobede od sutra bit ce izrazitije obelezene , pa red bi bilo , i nase komsije da se nama pridruziju , naravno i raduju se nasim uspesima

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.