Vučić ne dozvoljava da iko sem njega ima dobre odnose sa moćnim zemljama

Iza napada na Zoranu Mihajlović stoji disciplinovanje članova SNS, tvrde izvori našeg lista

Ostavite komentar


  1. Povodom Vucicevih hohstapleraja poslacu vam jedan prilog. Naravno vasa odluka je da li cete ga objaviti. Povodom tragedije na koledzu u Krimu postavio sam pitanje zasto tako upadljivo nedostaje Vuciceva izjava saucesca u svim medijima u Srbiji. Medjutim evo sta se dogodilo. U 21 sat na sajtu B92 su pustili ovu vest:
    Vučić izrazio saučešće povodom tragedije na Krimu
    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je saučešće povodom terorističkog napada u Kerču na Krimu, prenosi ruska agencija Tass.
    Izvor: B92 sreda, 17.10.2018. | 13:30
    Kako se navodi, Vučić se u Beogradu sastao sa ruskim generalnim tužiocem Jurijem Čajkom i tom prilikom izrazio saučešće.
    „Pre samo tri minuta sam dobio informaciju o tome šta se dogodilo u Kerču u Rusiji. Izjavljujem najdublje saučešće u moje ime i u ime srpskog naroda“, rekao je Vučić, prenosi Tass.
    Dakle vest je pustane u 21 sat (!) a nosi oznaku satnice 13 i 30 (!) . I takva se „vest“ nije nigde vise ni na jednom mediju pojavila. Navikli smo na Vuciceve hohstapleraje, ali ovo sto je uradio B92, nisu uradili ni Informer, Kurir, Novosti. i pokazuje da i urednici medija snazno podrzavaju medijske manipulacije bigotnog politicara koji ne sme da posalje saucesce jer je Porosenku izjavio da ceni teritorijalni integritet i celovitost Ukrajine. Toliko istine radi.

    1. Па плату сви примају са исте благајне. Шта је спорно?

  2. Pa šta sad, opet se proturaju i komentarišu samo dva scenarija, razgraničenje ili nezavisnost. Prva kao neko veliko dostignuće, a ovo drugo kao neka moguća kazna ili šta već. Pitam sad…gde se denula opcija zamrznutog komflikta i zašto se u medijima ista sve manje pominje. Po čemu je ona nelegitimna i ne bi bila bolja od pomenutih. Može se slobodno konstatovati da osim Katarakte koja je izgleda uzela maha i u poodmaklom je stadijumu, ima i namere.

  3. NEŽNOST PREMA DRSKOM GOSTU!

    Ko veruje još u to da je ministarka Mihajlović mogla da izbaci iz zgrade Vlade ambasadora Skota, nakon bahate izjave da je „Kosovo nezavisna država“ ? Ona je u velikom prijateljstvu sa Kajlom Skotom, čak ga zove na krsnu slavu, ona pravoslavne, a on verovatno katoličke veroispovesti. To je njeno prijateljstvo nezavisno od vere, boje kože i ostale naklonosti i sklonosti.

    1. Ne bi Vučić ništa uradio tom prilikom, kao što ni ranije nije u mnogo prilika sa različitim „glavonjama“. Sve ovo je, ponovo, zamajavanje javnosti oko gluposti, dok krimosi pljačkaju i komadaju državu. A što se tiče vere, oboje su hrišćani (i Mihajlovićka i Skot), bar tako se predstavljaju (ne verujem da je ijedno pravi vernik), a kojoj grupi hrišćana pripadaju (mislim da u SAD većinu čine protestanti) je nebitno.

  4. Ako poredimo Vučića sa ostalim iz vlade i politike, možda je jedino gospođa Zorana Mihajlović od njega bahatija i željnija vlasti. Čak je počela da gubi kontrolu u cilju svojih očekivanja da bude bar No 2, to jeste da se nađe na mestu premijera. Ona je primer retrogradnih struktura u nekadašnjem G17 +, koje su se prodavali kao „sveznalice“ a koji su ukršteni sa crnim radikalima. Jednostavno rečeno, ona nije za bilo kakav ozbiljan posao, a očigledno je da nema rezultata rada i da je njeno prisustvo u Vladi samo fiktivno. To jeste ne pita se ni zašta bitno, baš kao i premijerka.

  5. Evo još nešto u prilog hohštapleraju… Prosto je začudjujuće kako niko ne piše o velikim infrastrukturnim projektima, već “mlatimo praznu slamu” o namerno plasiranim spinovima aktuelne vlasti. Konzorcijum Behtel-Enka koji je, dok je gradio autoput Priština-Tirana, punio novinske stupce svih albanskih, a potom i američkih novina zbog ogromnih malverzacija koje su se dešavale tokom izvodjenja ovog projekta. Početna cena od 750 miliona je, na kraju, dostigla fantastičnih 1.2 milijarde, mada je krajnja procena i čitavih 1.4 milijarde. Javna je tajna da se ovim projektom plaća podrška Erdogana i američkih bezbedonosnih struktura bliskih Behtelu, pa je tako prvobitno procenjeni projekat od 500 miliona eura volšebno narastao na 800 miliona. Stvarno ne razumem kako jedan novi Ariel-istraživač može da odoli pikanterijama ovog projekta i ne objavi, recimo, koji su Srbi bili neki od podizvodjača na albanskom projektu, i kakve sve afere su pratile njihovo angažovanje. Ovaj projekat će plaćati svi gradjani Srbije, a ne Vučić i Mihajlović, pa me stvarno čudi kako se niko ne zapita zašto smo uštedu od smanjenja penzija potrošili na uvećanje cene jednog autoputa, i šta i kome na taj način plaćamo…

  6. Srpski mediji pisu Skot, pa bi onda trebali pisati Trump takodje, ili recimo Цоца цола.

  7. To sto je samokrunisani despot i diktator, izmedju ostalog, otmicar svega u Srbiji, jeste problem nas slobodnih i slobodnomislecih gradjana, kome se moramo svim sredstvima suprotstaviti. A, to sto je u svojoj NAPRDNJACKOJ bratiji sklon kinjenju i omalovazavanju, svojih podanika i podrepih musica, nas ne treba da interesuje. Slicni se slicnima druze i udruzuju, bescasni se bescascu povinuju posto su isti i iz istih pobuda se nalaze tu gde se nalaze. Sto rece Djordje Balasevic u pesmi „… krivi smo mi sto smo ih pustili… “ LUSTRACIJA se mora obaviti kad tad uz oduzimanje kompletne opljackane imovine, gde god da se nalazi u zemlji ili inostranstvu, drugacije ne bi bilo ni po pravdi ni po casti, 05. oktobar mora da se nastavi, kad – tad, sto pre to po Srbiju bice bolje.

  8. „Mihajlović je navela da se kada je Šešelj bio u Vladi Srbije nije ništa gradilo, “već su padale bombe“.“

    Tako je! I u takvoj vladi nikada ne bi (i nije) sedeo graditeljski raspoloženi Vučić. Mada…nešto se ne uklapa…

Ostavite komentar


Politika

Koalicija "Biramo Niš" predala izbornu listu za lokalne izbore 10

Koalicija „Biramo Niš“ predala izbornu listu za lokalne izbore

Koalicija "Biramo Niš" predala je noćas Gradskoj izbornoj komisiji potpise podrške za listu "Biramo Niš - Đorđe Stanković"Izborna lista "Biramo Niš" na kojoj su Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Zeleno-levi front i Pokret slobodnih građana, kao i građanski i aktivisti stranaka koje inače u Beogradu ne učestvuju na gradskim i lokalnim izborima, predala je preko 1.300 potpisa.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.