Vučić: Ne mešamo se u unutrašnje odnose u Makedoniji 1Foto: Fonet

Ne mešamo se u unutrašnje odnose u Makedoniji, za nas je važno da tamo bude mir i za to smo zamolili sve aktere, izjavio je danas predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić posle obilaska površinskih kopova Rudarskog basena Kolubara Lazarevac.

Vučić je rekao da u Makedoniji živi prijateljski narod i da im Srbija želi mir i stabilnost. „Mi nismo velika sila i nikoga ne privodimo na razgovor. Želim i Amerikancima i Evropljanima i Rusima mnogo sreće i neka obave svoj pregovarački posao, a mi se u to ne mešamo“, istakao je Vučić.

Vučić, koji je obišao Polje D u Medoševcu u opštini Lazarevac, rekao je i da Vlada Srbije nije prekinula diplomatske odnose sa Francuskom posle odluke suda u Kolmaru o Ramušu Haradinaju.

Ne prekidamo diplomatske odnose, samo kažem ne morate baš da idete na službeni put u Francusku u naredna tri meseca, objasnio je Vučić i dodao da je to bila njegova odluka i da za nju ne treba kriviti vladu nego njega.

Vučić je istakao da neće biti predsednik vazalne države i da nikada nije rekao da će da žrtvuje srpski obraz kako ne bi bio kritikovan u domaćoj ili stranoj štampi.

Povodom neizručenja Ramuša Haradinaja, Vučić je konstatovao da je Francuska imala poverenja u srpsko pravosuđe u slučaju Brisa Tatona.

Govoreći o unutrašnjim pitanjima, Vučić je najavio da je postignut dogovor da građani koji odu u penziju pre 65 godine neće imati trajno umanjenje penzija već to umanjenje trajati samo do 65 godine.

Vlada preuzima sve na sebe iznad 65 godine. To će nas da košta najmanje 220 miliona, ali mi za to imamo novca, rekao je Vučić.

Vučić je zaključio i da je Srbija u aprilu zabeležila suficit veći od deset milijardi dinara i da će građani polako osećati bolji život.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari