Vučić negira navode kosovskih vlasti o Banjskoj i svom sinu Danilu 1FoNet Kabinet predsednika/ Instagram

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja objavio je, kako je naveo, lični dokument, koji je pronađen nakon napada u Banjskoj 24. septembra, uz obrazloženje da pripada M.J, „jednom od najbližih saradnika Danila Vučića, sina Aleksandra Vučića“, a predsednik Srbije je saopštio da Danilo „nema nikakve veze ni sa čim“, osim što voli Kosovo i Metohiju.

Radio Slobodna Evropa (RSE) je preneo da je Svečlja kazao da su „od poslednjih pet poseta Vučićevog sina Kosovu, četiri puta bili zajedno u istom automobilu“, dok je Vučić na Instagramu napisao da „Danilo, naravno, nema nikakve veze ni sa čim“, osim što, kako je naglasio, „voli Srbiju i Kosovo i Metohiju kao njen deo, u skladu sa Poveljom UN“.

Na sajtu RSE piše da je Svečlja naveo da pronalazak tog dokumenta dokazuje da je M.J. bio umešan u napad na kosovsku policiju, te da je identifikovan i kao jedan od napadača na vojnike Kfora 29. maja u Zvečanu.

„Večeras je (premijer Kosova Aljbin) Kurti optužio moju porodicu, mog prvenca Danila, ni on sam ne zna kako je do toga došao, da je nekako učestvovao u, kako kaže, terorističkom napadu u Banjskoj“, naveo je Vučić.

Vučić je napisao i da „prva odlika kukavica, koju svaki čovek primeti, je kad neko napada tuđe porodice, decu“ jer mu se, kako je dodao, „oni uvek čine kao najlakše mete“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari