Vučić: Nema kapitulacije, predaje na Kosovu neće biti 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da „nema poseban komentar“ na pisanje medija u regionu „da je spreman za kapitulaciju“, te da je po pitanju Kosova, „suština u tome da predaje neće biti“.

„A ako nešto na silu hoće do sprovedu, za to neće dobiti ‘zeleno svetlo’ od Beograda“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Inđiji, prilikom početka izgradnje japanske fabrike JFE Šođi (Shoji).

On je kazao da povodom odluke vlasti u Prištini o ukidanju dinarskog platnog prometa sa Srbijom „nema nikakvih dogovora“ i da u vezi daljih razgovora o toj temi „nema nikakva očekivanja“.

„Nema po pitanju dinara nikakvih dogovora. Ne možemo da ukinemo sopstvenu valutu na sopstvenoj teritoriji“, kazao je Vučić.

Dodao je da će se naći način kako da se dostavi novac Srbima na Kosovu.

„Mučićemo se, ali nećete moći da kažete da je dogovoreno“, istakao je Vučić.

U vezi pitanja ukidanja dinara na Kosovu, ali i drugih tema u pregovorima koji se uz posredovanje Evropske unije vode u Briselu, Vučić je kazao da su u „Prištini lažovi ‘par ekselans'“.

Na pitanje kako komentariše proteste građana zbog oduzimanja troje deci Ani Mihaljici iz Novog Sada, po odluci centra za socijalni rad, Vučić je rekao da „institucije rade svoj posao“.

„Ako su oni doneli odluku da se nekome oduzme starateljstvo zbog užasnih uslova u kojima deca žive. postavlja se pitanje – a zašto su morali tako da odluče“, kazao je Vučić.

On je kazao da „ne izlazi sa konačnim zaključcima“, ali da kao predsednik moli novosadski Centar za socijalni rad „da još jedanput proveri sve podatke“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari