Ponoš odreagovao na Vučićevu poruku međunarodnoj zajednici 1foto A.H./ATAImages

Lider stranke Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš reagovao je na izjavu predsednika Aleksandra Vučić koji je međunarodnoj zajednici poručio da više „nismo budale“, uz komentar da će Srbija u nekom trenutku morati da prihvati nešto na silu. Ponoš mu je poručio da „ako nije zamalo budala, kako se zove ono što je radio svih 12 godina“.

Kako prenosi portal Nova.rs predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u nedelju da očekuje samo loše vesti od međunarodne zajednice kada je reč o Kosovu i da će u narednim danima objasniiti na koji način na nas je kako kaže „međunarodna zajednica lagala u vezi sa članstvom Kosova u Savetu Evrope“.

On je dodao da će u danima koji dolaze objasniti kada i kako su nas pripadnici međunarodne zajednice lagali.

„Kako i šta su glumili i neki tobožnji prijatelji i mnogi drugi. Tiče se članstva Kosova u Savetu Evrope. Mi smo rekli šta će se dogoditi ukoliko se to dogodi, pošto oni misle da imaju pravo na tumačenje sporazuma na lažan način – ne na pogrešan, već na lažan. Tako da, biće mnogo teško za nas, jer je nečija namera samo da gura srpski narod što dalje od KiM, i da istovremeno onima koji proteruju Srbe obezbede pun legitimitet i legalitet za njihovu akciju“, rekao je Vučić i dodao:

„Kad vas neko prevari jednom, to se dobrim ljudima dogodi jer su nekom verovali na reč ili potpis. Kad vas prevari drugi put, možda ste suviše verovali ili želeli da verujete. Ako se to nastavi, to ne govori o onom ko vas je prevario već da ste vi budala. Tolike budale više nismo… Moguće da će Beograd u nekom trenutku morati da prihvati nešto na silu, ali da će tad biti jasno da je to učinjeno bez dogovora“, rekao je Vučić.

Na ovu izjavu reaogovao je predsednik stranke SRCE Zdravko Ponoš i naglasio da „ono što nisu uspeli silom, to su se dogovorili sa Vučićem“.

„Kaže čovek da će tek sada da pribegnu sili. A kako se zove ono 1999, 2004, 2008? Zar to nije bila sila? Što nisu uspeli silom, s tobom se dogovoriše. Ako nisi ‘zamalo budala’, kako se zove ovo što si radio svih tih 12 godina, a što sada treba da se prihvati i maskira glasanjem koje ćeš da nazoveš silom“, poručio je Ponoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari