Vučić: Neophodna snažnija saradnja Srbije i Palestine u multilateralnim organizacijama i forumima 1Foto: EPA-EFE/SZILARD KOSZTICSAK HUNGARY OUT

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas palestinskog ministra inostranih poslova Rijada Al-Malikija, učesnika skupa posvećenog 60. godišnjici Prve konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja, sa kojim je razgovarao o različitim aspektima bilateralnih odnosa, za čijim unapređenjem postoji obostrana želja.

Vučić je istakao da Srbija ceni tradicionalna prijateljstva i da će srpska spoljna politika voditi računa da ih ni u jednom trenutku ne zanemari. Takođe je rekao da je neophodna snažnija saradnja u multilateralnim organizacijama i forumima, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

On je zahvalio za podršku Palestine suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i principijelan stav o nepriznavanju Kosova, a posebno kroz protivljenje članstvu Kosova u međunarodnim organizacijama.

Ministar Al-Maliki je potvrdio da takav stav palestinskih vlasti ostaje čvrst.

Predloženo je održavanje sednice Mešovitog komiteta za saradnju, koji bi konkretizovao identifikovane mogućnosti za sveobuhvatnu saradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari