Vučić: Nikola Jokić jeste potpisao, ljudima dosta njihovih pritisaka, laži i neistina 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN KARADAREVIC

Jeste Nikola Jokić potpisao, rekao je danas predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić na predizbornom skupu u beogradskoj opštini Voždovac, tvrdeći da je, osim od brojnih poznatih ličnosti iz javnog života, dobio i podršku poznatog košarkaša i obećao da će pokazati Jokićev potpis podrške.

Vučić je rekao da su potpisale hiljade ljudi, samo zato što hoće „pristojnu i normalnu Srbiju“.

„Zato sam posebno srećan jer je svim tim ljudima dosta njihovih pritisaka, laži i neistina“, rekao je Vučić govoreći o političkim protivnicima.

Dodao je da je ponosan na to što u kampanji nije rečena ni jedna ružna reč o suparnicima, „niti jedan bilbord im nismo uništili, a oni su mogli da govore šta hoće“.

„Pet godina sam slušao najgore klevete – od toga da sam ubiica, da sam ubio sopstveno dete. Jedino se nisu setili da izbroje kilometre autoputeva i pruga, ali dela govore“, poručio je Vučić.

Biću tužan ako ne dobijemo 60 odsto u prvom krugu, ako izgubimo čestitaću pobednicima

Vučić je izjavio da je „ponosan“ što je Srpska napredna stranka (SNS) vodila kampanju da „nijednu reč nismo rekli o našim protivnicima“, a da su oni „mogli da govore i da rade šta hoće“.

Vučić koji je kandidat za drugi predsednički mandat je, obraćajući se prisutnima u Sportskom centru Voždovac rekao da će ostale kandidate na predsedničkim, parlamentarnim i beogradskim izborima 3. aprila „pobediti papirom i olovkom“.

„Rekao sam, biću tužan ako ne dobijemo 60 posto u prvom krugu, ali ako izgubimo čestitaću pobednicima“, rekao je Vučić.

Dodao je da će voditi politiku da „sačuva i nacionalni ponos i dostojanstvo“, da će nastaviti da gradi nove fabrike, kao i da pod njegovim vođstvom Srbija „nikada neće ući u NATO“.

„Moramo da sarađujemo sa KFOR-om ali nećemo u NATO. Sami ćemo da čuvamo svoju zemlju i nebo. Zato smo izgradili vojsku koja je neuporedivo snažnija, koja nikome ne preti“, kazao je Vučić.

Istakao je da je vlast SNS, čiji je predsednik, „uradila dosta i promenila izgled Srbije, ne samo brojem kilometara autoputeva i brojem kilometara pruga, novim bolnicama i kliničkim centrima“, već da je u prethodnom periodu dovedeno i „više od 250 novih fabrika u našu zemlju“.

„Uradićemo sve da naša zemlja ide napred u narednom periodu. Kada kažemo prosečna plata preko 1.000 evra, prosečna penzija preko 500 evra, znamo da govorimo istinu i da ispunimo naše obećanje“, rekao je Vučić.

Na skupu se obratio u predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić koji je pozvao socijaliste da na predsedničkim izborima podrže Aleksandra Vučića.

Dačić je rekao da je potrebna „jaka Srbija koja poštuje međunarodno pravo i koju poštuju u svetu, koja može da osigura period bez besmislenih ratova i žrtava“.

On je dodao da je „Kosovo i Metohija početak i kraj“ politike SPS-a, kao i da „nikada neće priznati lažnu nezavisnost“ Kosova.

„Učinili smo zajedno da 18 zemalja povuče priznanje Kosova i može da bude još najmanje toliko“, rekao je Dačić i dodao da SPS, koji ima posebnu listu za parlamentarne izbore od SNS-a, ali ne i kandidata na predsedničkim izborima, nikada neće pristati na uvođenje sankcija Rusiji, zbog napada na Ukrajinu.

Prisutnima su se obratile i kandidatkinje za poslanice u republičkom parlamentu Danica Grujičić i Jelena Begović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari