Vučić: Nisam stao na stranu Trampa, već državljanina Srbije

Ostavite komentar


  1. Po obicaju Vucic lupeta a da nije proverio ni jednu cinjenicu.Pod jedan fudbaler nije dobio otkaz nego je sporazumno raskinuo ugovor.Pod dva oni svi u govorima imaju klauzulu da su duzni da cuvaju ugled kluba a to se odnosi i na clanove njihove blize porodice.Trece i da nije pristao na raskid ugovora kako bi pogledao u oci crnim saigracima u svlacionici ili komsijama i sve to jos u L.A. centru protesta?Malo informisanja predsdnice pa onda uzimanje u zastitu.

    1. Četvrto, raskid ugovora veze nema sa državom na bilo kom nivou. Ni sa gradom Los Anđeleson, ni si državom Kalifornijom, niti sa federalnom državom, a pogotovo ne sa Trampom kao predsednikom (što je za VUčića neshvatljivo – da neko može da pretrpi određene sankcije a da to veze nema sa državom ili sa čovekom „u vlasti“)

    2. Alo Hari,jel to sporazumno po sistemu,nije mogao da odbije našu ponudu.Ako se i odnosi na članove porodice,do kog kolena to važi.Čitao si ugovor pa sve to znaš?

  2. Ovaj primer sa fudbalerom je najbolji dokaz patologije kojom je nepovratno zaražen jedan deo gradjana SRbije. Zbog mržnje prema Vučiću, ma šta on rekao i ma šta on uradio, taj deo srpskog društva je u stanju da mrzi Trampa pa čak i ovog jadnog fudbalera, koji se našao na udaru američke „demokratije“. Kao prvo, kakve veze ima sudbina ovog fudbalera sa mišljenjem njegove supruge a, kao drugo, što je ovde, očito, nevažno, zar njegova žena nema prava na svoj stav i mišljenje?! Da znaju šta o ovim nemirima misli njegova tašta, možda bi ga, direktno sa stadiona, strpali na robiju. Siguran sam da bi i takav postupak ovde, kod pojedinaca, naišao na razumevanje.

    1. Zorane, zivim i radim u SAD 30 godina. Jeste ovde je vrlo vazno kako se supruga ili ostala najbliza famija neke vazne osobe ponasa i govori u javnosti. Vrlo je bitno sta je rekla ili kako se napr ponasa supruga kandidata sa Kongres, Senat pa i oredsednika. Ako vlasnik kluba u LA smatra da je supruga srpskog fudbalera napisala ono sto je napisala i time povredila ugled istog onda nije ni cudo sto Teo dobio otkaz. BTW i treba.

      1. A, da li je vrlo važno šta sve govore tašta, baba, deda, ujaci i ostala rodbina ili se ta „važnost“ odnosi samo na bračnog druga? To što Vi živite u SAD ne znači da morate da se odreknete logike i zdravog razuma. Mozak ne mora nužno da sledi mišljenje onih koji mu ponude obilniju porciju „kukuruza“. Ljudi bi trebali da su daleko iznad toga. Pa nismo svinje, zar ne?

    2. Obicno se kaze-triput meri, jednom seci. Pa ne moze predsednik da govori sto na umu, to na drumu. Ne radi se ovde ni o kakvoj mrznji prema Vucicu ili Trampu ili kome god. Vi stalno u svojim komentarima imputirate mrznju svakome ko kritikuje Vucica. Ne mrzim ga, ali daleko od toga da ga cenim, uostalom i zbog ovakvih nedrzavnickih izjava koje nam samo nanose stetu i potpuno su nepotrebne. Sigurno ste procitali komentar gosn. Pottera iznad. Covek je izneo lepe argumente protiv Vucicevog istrcavanja. Jos bih dodala, s kim si, takav si. Fudbalerova zena verovatno misli isto kao i njen muz. Uostalom, pozivala je na ubistvo pripadnika crne rase. A to se nikako ne moze okarakterisati kao sloboda misljenja. Da se bas ne bismo pravili naivni.

      1. Dužnost Predsednika je da štiti interese svojih državljana. Ili, da im svojim činjenjem ne nanosi štetu. Isto kao što rade američki predsednici. Setite se koliko je američkih ober zlikovaca i zločinaca našlo utočište u svojoj državi, izbegavajući odgovornost za zloičine koje su počinili širom planete? Zar Amerika nije tražila i primoravala države, da sa njom potpišu bilateralne sporazume po kojima neće smeto američke gradjane da isporučuju MKS?! Vi niste naivni ali ste nešto drugo.

        1. Nisam ni sumnjala da cete mi odgovoriti i proglasiti me „necim drugim“. Imala bih i ja stosta da Vam odgovorim, ali je zaista besmisleno upustati se s Vama u komunikaciju. Moja greska.

      2. Zorane Vi ne mozete a da ne odgovorite na svaki komentar na Vas komentar. Ovog puta jos uz uvrede. Naravno da nema logike sta je napisala tasta ili mozda treci rodjak ali za Amerikance ima znacaja kada nesto napise ili prokomntarise supruga ili brat ili otac tj najbliza rodbina. Sta se tice mojeg zdravog razuma i logike o tome mozete da se raspitate kod mojih Bostonskih i Beogradskih prijatelja. Da sam se odrekao zdave logike i razuma verovatno be nikada postao profesor medicine na Boston University. Imao sam vise nego dovoljno kukuruza i dok sam radio u Beogradu ali da bas sa bi izbegao sled misljenje koji mu nudjeno u to vreme u Srbiji ( pocetak devedesetih) ja sam eto , da ne bih ispao svinja, otisao u SAD gde se rad i znanje cene iznad svega. I nakon, Zorane posto je Vas stepen tolerancije na tudja misljenja veoma nizak mislim da je najbolje da prekinemo dalju polemiku. Ugodan dan Vam zelim.

        1. Poštujem Vaše diplome i kvalifikacije ali, to ne znači da iza svake diplome, osim znanja, stoji i logika i zdravi razum. Ima mnogo ljudi, posebno kod nas, kao i onih, koji potiču sa ovih prostora, kojima je požutela diploma pokriće za sve i svašta. Takvi će uvek podići svoju titulu i reći, evo ja sam u pravu?! Zašto je Vama normalno da komentarišete moj komentar a toliko neprirodno što Vam ja odgovaram? Zar ovi forumi, uostalom, ne služe za razmenu mišljenja i sučeljavanje argumenata? Inače, to što ste Vi otišli u SAD, predstavlja samo Vaše lično opredeljenje i odluku ali, ne zaboravite, to znanje kojim se kititite i s pravom ponosite, stekli ste u „glupoj“ Srbiji a ne u SAD. Tamo bi Vas to špkolovanje koštalo nekoliko stotina hiljada dolara. Baš bih voleo da mi pojasnite kako se to u SAD „rad i znanje cene iznad svega“? Da li to znači da se negde „znanje i rad“ potcenuju? Baš bih voleo da nam pojasnite, kao visoko obrazovana ličnost, kako to da jedan prosečan i dobro podgojeni gradjanin SAD zaradi 3000 evra uprkos tome što potroši energije koliko 300 Indijaca?! Kako jedan Kinez koji proizvodi „od igle do lokomotive“ zaradi prosečno 300 do 500 evra? Da li su oni nisu pametni i radni kao Amerikanci ili je nešto drugo u pitanje? Da li ste se nekada bavili tako „glupim“ pitanjima? Kako to tumačite?

          1. Da li ima skuplje a zajedljivije vlasne zamlate ovde od tebe frau zoranče? Gospođa beta je ta tebe streptomicin i insekticid i fungicid. Budi srećan da nema vremena za tebe uzaludnog danas.

  3. Pa naravno da nije za Trampa, znamo u čiji fond je uplaćeno 2 miliona naših para i ko mu je savetnik. A vi ako smete objavite ovo.

    1. Nadam se da će Tramp pobediti na izborima u novembru i da će pomoći Srbiji da se reši Vučića.

    2. Lobiranje se plaća iz budzeta, jer je to bila kupovina podrške za našu zemlju, ništa više.

  4. Samo u srpskoj „demokratiji“ je moguće da neko ko plagira (ukrade) doktorski rad ostane ministar ili da eto ministarka nije upoznata da joj muž dobija silne milione evra državnih para na „poštenim“ tenderima. Kad se oravi toliko pošten što i tu ne reaguje kako treba nego brani plagijatore, one koji ne znaju šta im muž radi i mnoge druge za koje je najvažnije da su u njegovoj stranci

  5. Ne znam zašto, ali kada pročitah ovu izjavu preCednika, svetih se one kultne rečenice iz filma „Ko to tamo peva“ – Ovaj čovek je neuništiv.

  6. Pa realno, cim pre Ameri izadju iz Krize to bolje za Evropu a samim tim i za nas privredni rast!

  7. Za AV je najbolje da cuti jer uvek omasi u prognozi.Tako je podrzao Hilari pa pobedio Tramp.

    1. Nije direktno podrzao Hilari, nego je samo prognozirao pobedu.

  8. Kamo lepe sreće da je Srbija okrenuta tamo gde je bila delom 20.veka – ka Vašingtonu !
    Lično , mislio sam da smo priliku zauvek prokockali , ali pojavila se.
    Da li i poslednji put ?
    Engleska se izmakla iz zagrljaja Nemačke koja se , pomalo , zatrčala posle ujedinjenja i nastoji izvući iz američkog zagrljaja .
    Vreme je da pokušamo iskoristiti trenutnu geopolitičku situaciju da se nametnemo kroz bilateralne ugovore sa SAD i savezništvo u svim organizacijama .
    Što dalje od Rusa koji su nas koristili i koriste kao kusur .
    Nemci u nama uvek gledaju smetnju , a ne , bilo kakve , saveznike .
    Nažalost , ne vidim ni jednu politički relevantnu snagu kojoj je Srbija najvažnija .

  9. Svako od nas je punoletan i odgovora za sebe. Nigde nije zakonom odredjeno da clanovi porodice moraju da imaju isto misljenje, posebno ne u demokratskim drzavama. Veoma je nepravedno ovo sto se desilo Kataiju i nadam se da ce uvideti gresku celnici kluba.

  10. Demokratija bi trebala da postoji i da se postuje…divim se Predsdniku Srbije sto se zalaze za svakog gradjanina!

  11. Odgovrnost fudbalera može biti za promašen penal a ne za komntar koji je ostvio neko drugi.

    1. Decu lecimo Sms porukama ,a bavimo se odbranama lica koja podrzavaju rasizam.Da nije bicsi fudbaler Zvezde nebi ga ni pomenuo.

      1. DA NISTE SAMO JEDNA OBIČNA I TIPIČNA SRPSKA PROPALICA, MORALI BISTE DA ZNATE, DA JE DUŽNOST SVAKOG ZVANIČNIKA I SLUŽBENIKA REPUBLIKE SRBIJE, DA ŠTITI INTERESE SVOJIH DRŽAVLJANA, ČAK I KADA SE OGREŠE O ZAKON. ZNAČI TAJ ZVANIČNIK NE SME DA URADI NIŠĐTA ŠTO JE NA ŠTETU TOG DRŽAVLJANINA. DRUGO, NA OSNOVU ČEGA STE VI ZAKLJUČILI DA JE ON RASISTA? NA OSNOVU BENIGNE IZJAVE NJEGOVE ŽENE, U KOJOJ SE NI NE NAZIRE RASIZAM?! TEŠKO SVAKOJ DRŽAVI SA TAKO „SVESNIM“ PODANICIMA.

      2. Njegova žena je osudila ljude, koji koriste proteste kako bi krali. Zato je napisala Nike matter’s, aludirajući na simbol protesta black lives matters. Ovi opravdani protesti su iskorišćeni za masovne krađe, a šteta je ogromna. Ako je njegova žena zbog toga rasista kako da nazovemo ljude i neke medije, koji su protest iz 2008-e godine nazvali „patike za Kosovo“, fašistima?

    2. Trebalo je jos suprugu tog fudbalera pozcati na odgovornost.Koga bi to ona da gazi,ja sile.I u ovom slucaju niko ne gleda ljudski nego podrzavate nekakvu zbog toga sto jok je suprug Zvezdas.Bruka i sramota

  12. Nema boljeg i glasnijeg alarma za Amerikance nego da im predsednika podrzi srpsko javno mnjenje.

    1. Ali su zato veoma oduševljeni podrškom albanskih i hrvatskih multietničara i humanista, zar ne?

  13. Pronacice on novi klub, a sada da li je nepravedno kaznjen ne znam.

    1. Mislim da je vaznije da Amerika izadje iz ovog haosa koji ju je snasao! Kasnije cemo gledati ko je u kom timu, ali mislim da Srbija igra samo u svom timu!

  14. Predsednik je normalno stao u zastitu naseg drzavljanina koji je tamo radno angazovan, ne treba njegov angazman da zavisi od onoga sto nejgova supruga pise, kad bi se tako gledalo niko ne bi radio.

  15. U pravu je predsednik , onoga ko je ucinio krivicno delo treba goniti, a ne nekog drugog samo zato sto su porodica, mislim da ovo otpustanje nije demokratsi cin uopste.

  16. Predsednik se ne mesa u unutrasnje odnose i posla drugih drzava, samo je stao u odbranu naseg drazavljanina, kao sto bi stao u odbranu bilo koga drugog da je u istoj situaciji.

  17. Nije Kataij komentarisao crnu rasu na drustvenoj mrezi vec njegova supruga. Besmisleno je kazniti njega zbog toga.

  18. Ponasanje Kataijeve zene je zaista za svaku osudu, ali to nije razlog da se blati sam Katai.
    Tramp se trenutno nalazi u nezavidnoj poziciji, koja ce ga skupo kostati ukoliko ne pronadje modus da gradjane Amerike smiri, i skupo ce kostati Ameriku ukoliko se korona ne dovede pod kontrolu.

  19. Da li je za svaku osudu?Licemerje je za osudu, kao i dvostruki standardi.

Ostavite komentar


Politika

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima 10

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima

Predsednik Kine Si Đingping je večeras, po dolasku u Beograd, poručio da mu je veiko zadovoljstvo što je u zvaničnoj poseti Srbiji "na srdačan poziv predsednika Aleksandra Vučića". Si je i u ime Vlade i naroda Kine "uputio srdačne pozdrave i najbolje želje prijateljskoj vladi i narodu Srbije" i izrazio uverenje da će poseta "biti plodonosna i otvoriti novo poglavlje u odnosima Kine i Srbije".

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.