Vučić: Nisam video non pejper, zalažem se za postojeće granice

Ostavite komentar


  1. Rat na balkanu nikad nije zapocela neka balkanska drzava, ma kakav problem da je imala. Ovde ratovima upravljaju civilizovani evropljani. Mi samo ratujemo po smisljenom scenariju, ubijamo i ginemo, pa nas onda mire na mirovnim konferencijama. Posle toga mi gradimo groblja i spomenike i razmisljamo o pomiranju u regionu. Sve lici na savremene borbe krvolocnih pasa. Brinu me ove mape, jer se mi na to palimo. Zasto svajcarsku ne razdele nemci, francuzi i italijani?

  2. Srbija je uvek bila ta koja se zalagala za mir i ocuvanje legalnih granica. Neki drugi bi po tom pitanju mogli da se ugledaju na nas, ako stvarno zele mir.

  3. BRISELSKI SPORAZUM i
    SENILNI IZDAJNIK

    Srpski narod, još ne vidi da je Briselski sporazum iznedrio vrednu Marionetu koja hoće da joj odradi ceo posao oko stvaranja nove nezavisne države Kosovo. Taj posao je sad’ pri kraju. A šta je Marioneta dosad uradila!? Marioneta je zajedno sa „Koferčetom“ prvo pogazila naš Srpski Ustav i potpisala taj Briselski sporazum o predaji Kosova i to dana: 30. juna 2015. godine u 22 časa i 54 minuta. Taj sporazum se krije od Srba i danas. Ali Albanci nisu glupi pa su tu noć slavili po celoj Evropi i na Kosovu. U znak slavlja posekli su i sve borove do Pančićevog vrha sa kosovske strane. Marioneta je ćutala i pravila se luda, iako naša deca ostaše bez Kosovaaa…
    Podsetimo se da je Srpski Ustav svetinja, koja prvo stiti naš teritorijalni integritet pa sve ostalo. To izdajstvo se dešavalo pred našim očima i mi opet neznano. Ništa ne pamtimo. Šta je to sa nama ja neznam? Znam samo da Marioneta nema opoziciju od koje bi drhtala… Čudo!?…
    Reče onaj da:“Srbi kratko pamte“, evo prilike da ga demantujemo…
    Setite se kad se Marioneta bacila na taj zadatak, na stvaranje te (danas) kosovske države. Prvo je pod njenim skutom stvorena carina „Jarinje“, nakon čega je automatski priznata i Avnojevska granica kao državna. Zatim je Marioneta stvorila prvu Kosovsku vladu, u koju je na silu ugurala i Srbe. Setite se i K.Mitrovice gde se pomenuta obratila zbunjenom narodu rečima: „Mi ćemo priznati Kosovsku vladu i ako vi ne uđete u nju“. Pravdajući to lakšom zaštitom nacionalnog interesa. Danas je još ostalo (obećano) javno priznanje kosovske nezavisnosti pred Srbima i gotovo. Pogletajte tu IZDAJNIČKU i obmanjujuću borbu! Kasni već, a drugog uzbora nema sem da potvrdi svoju izdaju. Živi bili pa videli…
    Dalje…
    Dana:13.12.2016.god. Opet setite se, tada je Marioneta dodelila i novi pozivni broj za Kosovo +383. Potom je priznala pasoše i sva dokumenta Kosova kao jedne potpuno nove nezavisne države na Balkanu. Od tada nam treba i pasoš da bi obišli manastir Gračanicu, i to je još jedan dokaz izdaje Kosova i Metohije. Ali Marioneta i dalje ne staje i suludo veruje da ovako veliku izdaju može sakriti od naroda. Zato skače kao opržena pri samom pomenu 2015.godine i Briselskog sporazuma. Žalosno je to što je u stvaranju ovog zla glavni saučesnik bila i ostala upravo RTS1 i SPC. Svi ovi krivci moraju završiti na dugoročnoj robiji. Jer su oni ti koji su zajedno sa Marionetom celo vreme lagali i obmanjivali Srpski narod, bez obzira na to što je svesno laganje krivično delo. Svi oni i danas kriju Briselski sporazum od naroda iz kojeg se jasno vidi ko je, kad i kako izdao Kosovo. Uz pomoć takvih saučesnika Marioneta i dalje slobodno vršlja, pljačka i sahranjuje Srbiju…
    Uz sve to stvaranjem anarhije Srbija je postala prava meka za sve vidove kriminala, i svi oni brane svog vođu Marionetu, svesni da kad im ona padne padoše svi. Brane se i sudom koji je stvoren da sudi istini i neistomišljenicima. Marioneta ima i rijaliti a to je skupština, koja takođe ne pominje Briselski sporazum već se bavi klevetanjem…
    To je naša svakidašnjica…

    Ali, ali, da se vratimo na tu Marionetinu (pandorinu kutiju) zvana „Briselski sporazum“. Kad’ bi ona progovorila znali bi sve; i o izdaji Kosova, i o (obećanoj) rasprodaji Srbije stranom faktoru i robovima, i o migrantima. Treba samo da se prisetimo još, ko je trčao u Brisel i priznao Kosovske pasoše i pred nama bi imali legitimisanog predvodnika, izdaje, pljačke i svih naših nesreća. Trenutno glumi nekog patriotu iako je predao Kosovo i otvorio granice. Rekao je i: „Ne živi se od istorije i prošlosti moramo gledati samo napred u budućnost“. Laže narod svaki dan. Radi sve na štetu Srba. To je ta Marioneta…
    Na kraju ja živim za taj dan kad’ će u Srbiji proraditi sud i kazniti ovo neviđeno zlo u istoriji Srbije…
    Javno pozivam Marionetu da proveri sve ove navode i ako utvrdi bilo koju laž da me obesi na sred Terazija…
    Toliko…
    P.Sajdžo 2021.

  4. Lično me pogađa sve negativno što se izgovori na račun Srbije a ime veze sa prekrajanjem granica na Balkanu, da se zna mi nismo incidentni poštujmo prvo Ustav Srbije a zatim i Dejtonski sporazum, iz toga proizilazi da nikakav dokument nismo podržali, niti planiramo.

  5. Svojski se trudimo da sačuvamo mir i postojeće granice, jer smo garant Dejtonskog sporazuma. Nama ne ide u korist da otvaramo nove konflikte i prodobljujemo sukobe.

  6. Sigurno mi nismo ti koji želimo tuđe, to smo kroz istoriju više puta dokazali, zato je smešno što nam se takav dokument potura kao mogućnost da mi to podržavamo.

  7. Ako Vučić nije video dokument, kako uopšte očekujete da ima mišljenje o toj temi!

  8. Srbija je neutralna po pitanju unutrasnjih odnosa drzava u regionu ali ce uvek biti svima na raspolaganju kao prijatelj i strateski parnter.

  9. Svaki sukob koji se desio izmedju zemalja Balkana, prouzrokovala je neka strana sila. Pominjanje mape Zapadnog Balkana je pokusaj provokacije i izazivanja nemira izmedju Srbije i BiH. Na provokacije Srbija neće reagovati, u unutrašnju politiku BiH se neće menjati i nastaviće da se zalaže za mir i stabilnost regiona!

  10. Kako se moze videti nesto sto je „non pejper“,vide se samo papiri od Brisela do Wasinktona.

  11. Ja mislim da nam ponovo svetske zapadne sile daju do znanja da nas mogu zapaliti kad im se prohtije ako ne budemo dobri a Slovenac je samo prenosilac.Balkan je bio i ostaće bure baruta.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.