Vučić o srbomrscu čije ime nije želeo da otkrije: Ovakvog nigde nisam mogao da vidim 1Foto: printscreen / TV Prva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na Prvoj TV rekao je da je na sednici o Kosovu bilo i optužbi o diktaturi ali i onih koje su bile „zanimljivije“, te je dodao da je četvrti put učestvovao u raspravi.

„Četvrti put su neki mislili da će da obrišu patos samnom“, naveo je on i rekao da im to nije uspelo zbog toga što iza njihovog rada, stoji, rezultat.

Napomenuo je da zbog „nasilništva“ na sednici niko nije isključen ili novčano kažnjen, jer nisu želeli da „isključujući nekog sa sednice, ne bi ga isključili iz važne rasprave, kako bi čuli argumentaciju“.

Dodao je da su autoputevi u Srbiji blokirani kako „bi se uništila Srbija“, ne kako bi ona napredovala, te ponovio optužbe usmerene prema nevladinim organizacijama i ekološkim udruženjima da su dobijali novac iz stranih fondova.

Napomenuo je da je tokom tih blokada jedna žena prebačena preko ograde, a da u Nemačkoj tokom blokada uhapse „vrlo nesimpatičnu damu“ Gretu Tunberg, pokazajući to kao primer da u Srbiji ne vlada diktatura.

„Zvali su me u Skupštinu, pa su rekli čemu ovo. I ja se pitam čemu ovo, što ste me zvali. Meni je dobro došla u unutrašnjem političkom smislu raskrinkam laži“, rekao je on.

Ponovio je i da Miloš Jovanović, predsednik Novog DSS ima francuski pasoš „od kojeg mu ne pada na pamet da se odrekne“, pa ponovio da je „opozicija slagala“ oko hrvatskom pasošu Ane Brnabić i davanju novca za kampanju Hilari Klinton.

Novinarka ga je upitala za aplauz koji je dobio prilikom ulaska u Skupštinu i, kako je rekla, voditeljka navoda da živimo u Severnoj Koreji kad se tako aplaudira.

Zatim je prikazan i trominutni snimak kompilacije aplauza Zelenskom, Makronu i drugim svetskim zvaničnicima, očito kako bi se pokazalo da onako kako se aplaudira Vučiću se aplaudira i drugim zvaničnicima.

„Hoću da kažem ljudima tri reči. Ima jedan istaknuti srbomrzac u Beogradu koji nije vezan za EU, ali toliko mrzi Srbe i Srbiju, ovakvog nigde nisam mogao da vidim. Pošto se strašno nervirao jer me verovatno nisu prebili, pa iako prezire te desničare, navijač je lažno liberalnih opcija u Srbiji, pričao je užasno, Vučić je uzeo dosijea svakog od njih. Laže naravno, ničiji dosije nisam uzeo, samo koristio zvoje znanje o polizici i iskustvo, pa je pričao da je ovo kao Severna Koreja“, naveo je predsednik Srbije nakon snimka, pa dodao da je trebalo prvo emitovati snimak aplauza Putinu od pre dvadeset godina, a sada se aplaudira tako Zelenskom, pa dodao da se ovde mogu širiti laži.

Naveo je i da je nekima zabranjeno da ne aplaudiraju, a drugima da aplaudiraju, te ponovo „pozdravio srbomrzca“ rekavši „da će nastaviti da ga nerviraju aplauzima“, a na insistiranje novinarke da mu izgovori ime to je odbio da učini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari