Vučić o Koraksovoj karikaturi: To je demokratija u Srbiji 1Karikatura: Corax

Karikaturu Predraga Koraksića Koraksa na naslovnoj strani današnjeg broja dnevnog lista Danas, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenjuje kao prikaz stepena slobode izražavanja.

Kako je objavila nepostojeća agencija „Tanjug“, a preneli brojni onlajn mediji, „na pitanje da pokomentariše karikaturu na kojoj je povezan s Hitlerom i da kroz usta šefa poslaničkog kluba SNS u Skupštini Srbije Aleksandra Martinovića on govori, Vučić je u Briselu rekao: „O čemu je reč? A šta je rekao Martinović? A ja Hitler? A meni hitlerovci pobili celu familiju. Ali, dobro, šta ćete, to je demokratija u Srbiji“.

„To je najvažnije da postoji, ili što bi oni rekli – diktatura na nivou u kojoj predsednika poredite sa Hitlerom“, istakao je Vučić.

On sumnja da bi to moglo da se dogodi u drugim zemljama, te će ovo ostati zapamćeno kao deo sloboda u Srbiji i ne razmišlja o tome da tuži list, jer su, kako je naveo, „postavljali žute sudije svuda i na svakom mestu“

„Hitlerovci su moju familiju ubili i uvek sam se borio protiv fašista, i protiv jednoumlja i nastaviću da se borim protiv svih onih koji misle to, ali rečima, stavovima, boljom politikom i boljom Srbijom, jer je to ono što njih najviše nervira. Najviše moje protivnike nerviraju uspesi Srbije“, kazao je Vučić.

https://www.facebook.com/www.danas.rs/photos/a.401114090073963/991335851051781/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARBqdKf_XmbFVAKow1wkelAoj9LomnRJWPCWjn1p4jARTANobek4rAmanHqOYYyHKOI-pi98TdDduKqKOygDd7_lcKj0hzaW4pKh-EKoF1PqMkZZAWvAlYxNpnFJRXIH4b9riUsrwCb9XNHvB_P_G52G9zyno8n8JqLb1InYXV24rMpSYS_GqE5CiKayUSLvoTwXgOsCPcy-dp5zb-5KoYVH&__tn__=-R

On je dodao i da ne zna o čemu je to Martinović govorio.

„Džabe im je i neće moći da pomognu onima koji su stvarni fašisti i koji bi hteli da ruše Srbiju po svaku cenu i koji bi hteli zarad svojih privatnih džepova sruše i sve kompanije koje makar imaju udeo u državnom vlasništvu i kojima je samo to važno kako da se dočepaju državne kase. Naučio sam ja na to. Naučio sam da svako u Srbiji ima pravo da uzme motku i da me lupi po glavi, da je svako pametniji i da svako zna bolje“, ističe Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari