Vučić o Milanovićevoj izjavi: Pažljivo ću pogledati šta je predsednik Hrvatske rekao o Kosovu 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Pažljivo ću pogledati izjavu predsednika Republike Hrvatske, rekao je ranije danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle ocene Zorana Milanovića da je Kosovo „oteto Srbiji“.

„Video sam šta su mediji preneli u jednoj rečenici, voleo bih da vidim izjavu hrvatskog predsednika u celini“, rekao je Vučić na pitanje kako će komentarisati Milanovićevu izjavu.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora sa češkim predsednikom Milošem Zemanom u Beogradu istakao da će „pažljivo pogledati” izjavu hrvatskog predsednika o Kosovu.

Milanović je ranije danas rekao da će se Rusija pozivati na aneksiju Kosova i da „Krim više nikada neće biti Ukrajina”.

„Ja stojim iza Kosova i podržavam ga. Ali ko je pripojio Kosovo? Međunarodna zajednica i mi. To je oduzeto Srbiji. (…) Nije aneksija, već eksproprijacija, deo teritorije koji je izvučen od Srbije Kako se to zove? Ekstrakcija. Nije šija, nego vrat. Ovo nije unošenje u pitanja Kosova, već ceo koncept u kome neko misli da ima pravo na sve kada njemu odgovara, a kada drugi uradi to – onda je to zločin“, rekao je Milanović novinarima nakon ispraćaja 3. hrvatskog kontingenta u Litvaniju.

Milanovićeva izjava o Kosovu izazvala je veliku pažnju i odobravanje u srpskim medijima, piše Index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari