Vučić o Orbanovoj izjavi da bi napad na Južni tok bio povod za rat: Više puta sam sa njim o tome razgovarao, nema naznaka da će se to desiti 1Foto: Print screen tv PInk

To je Vuktor Orban uslovno govorio. Ali se nadam da nikom neće pasti na pemet da se tako nešto dogodi. Doduše u ovom ludilu….Više puta sam o tome govorio sa njim ali i sa predsednikom Bugarske i nema naznake da će se to dogoditi, kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje o izjavi premijera Mađarske da su Budimpešta i Beograd stavili do znanja međunarodnoj zajednici da bi napad na Južni tok smatrali povodom za rat.

Kako je rekao, za nas je taj gasni tok od presudne važnosti i za nas bi to bila bukvalno kataklizma.

Podsetimo,  juče je RT.rs objavila Orbanovu izjavu u kojoj kaže da nakon sabotaže Severnog toka, Mađarska i Srbija su upozorile međunarodnu zajednicu da će svako ugrožavanje sistema za dopremanje gasa iz Ruske Federacije smatrati za casus belli.

Kako se navodi, Orban je podsetio da je Mađarska sabotažu Severnog toka odmah kvalifikovala kao teroristički akt, a nedostatak oštre reakcije Nemačke nazvao „manifestacijom nedostatka suvereniteta“.

„Budimpešta je odmah jasno stavila do znanja da postoji još jedan gasovod – ne Severni tok, već Južni tok, kojim se gas doprema iz Rusije duž južnog koridora, do Turske, Bugarske, Srbije, Mađarske. Zajedno sa premijerkom Srbije i predsednikom, napomenuli smo da ako neko sa južnim koridorom želi da uradi isto što je urađeno sa severnim, onda ćemo to smatrati povodom za rat, terorističkim napadom i odmah ćemo odgovoriti“, kazao je mađarski premijer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari