Vučić o ranjavanju dečaka na KiM: Niko od zvaničnika mi se nije javio, a dobio sam 11 poruka ambasadora zbog Rade Trajković 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas javnosti nakon povratka sa Hilandara.

Govoreći o dva ranjena dečaka na KiM, Vučić je rekao da je sramna kampanja iz sveta podrške Kurtaju.

„Kao slučajno je pucano na dete“, kazao je Vučić i dodao da mu niko od zvaničnika nije poslao poruku da je užasnut napadom na decu, a da je dobio 11 poruka ambasadora zbog Rade Trajković, kada je dva sata sedela na administrativnom prelazu.

„A pucanje na srpske dečake ih nije nasekiralo. To govori o svima njima, i o odnosu prema srpskom narodu. Ja nisam očekivao drugačiji odgovor Kfora. I pitanje je da li ići na sednicu Saveta bezbednosti. U našoj zemlji postoje dve grupe koje vrše pritisak zbog KiM. Jedni su tobožnje patriote koji samo prave problem svojoj zemlji. Oni će tražiti sednicu SB UN. Idemo sutra, ok, podržaće nas Rusi. A šta ćemo onda. Oni će da izglasaju da se ne vrate srpska vojska i policija. Šta ćemo posle te sednice, da ostavimo Kurtiju da komentariše kako je i SB UN odbio to“, istakao je Vučić.

„Šta ćemo ako odemo na sednicu SB UN , šta ćemo dobiti ako oni tamo izglasaju da naša vojska ne može da se vrati? Da ostavimo mogućnost da Kurti to koristi za sebe“, rekao je.

https://www.danas.rs/vesti/politika/vucic-kfor-smatar-da-nema-potrebe-za-povratkom-vojske-srbije-na-kim/

On je, gostujući u jutarnjem programu televizije Pink, naveo da su svi mogući izašli da brane Radu Trajković, ali nisu bili tako glasni kada su srpski dečaci skoro ubijeni.

Jedan zvaničnik iz Evrope rekao je da je došlo do pucnjave, naglasio je Vučić.

„Pucali su na srpsku decu, videvši da nose badnjak, na Badnji dan, a vi kažete došlo je do pucnjave. Sa svim tim mi moramo da se suočavamo“, naveo je Vučić.

Voditeljka je tražila od predsednika da prokomentariše tvit Rade Trajković, šta je predsednik odbio, ali je ipak dodao nekoliko rečenica.

„Oni su su za nezavisno Kosovo u celini. Srbija u kojoj lepo živi Rada Trajković, za nju je susedna država. Za mene Kosovo nije nezavisna država, za nju jeste. Zato ona priča o etničkim tenzijama, za koje su opet navodno Srbi krivi. Kriv je dečak koji je nosio hrastovo drvo na Badnji dan i krivi smo mi koji smo takve etničke tenzije podgrejavali. Možda se ona tome obradovala, ali niko se tome nije obradovao“, rekao je Vučić.

Vučić je juče, na Božić posetio manastir Hilandar.

On je na svom Instagram nalogu podelio sliku ranjenog dečaka Stefana na kojoj on drži tri podignuta prsta.

„Da si živ i zdrav, Stefane. I u Hilandaru noćas se svi za tebe molimo. Hristos se rodi!“, napisao je Vučić uz fotografiju.

Podsećamo, dva mladića upucana su na Badnji dan kod Štrpca. Lokalni Srbi su nakon toga blokirali saobraćaj zahtevajući da se počinilac privede pravdi. Kada je počinilac uhvaćen, blokade su prekinute, a situacija se smirila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari