Vučić o reakcijama i izjavama Ponoša: Kakve su to majko mila gluposti 1Foto: FoNet Milica Vučković/Instagram/buducnostsrbijeav

Prilikom obraćanja u Minhenu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, osvrnuo se na izjavu Zdravka Ponoša da se „Vučić slaže sa amputacijom Kosova i Metohije od Srbije, pa narod anastezira pričama o zlatu“ ali i na reakciju Ponoša vezanu za proglašenje nezavisnosti.

Naime, kako je novinarka Pinka podsetila, Ponoš je bio u televizijskom programu kada je nezavisnost proglašena, te je tada rekao da vojska nije imala nikakve instrukcije kako da reaguje, jer je Boris Tadić bio van zemlje.

„A inače bi on junak preduzeo nešto“, rekao je Vučić osvrćući se na izjavu tadašnjeg načelnika Generalštaba, i to da nije reagovao na jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova 2008. godine.

On je dodao da je na delu navala junačenja u Srbiji.

„To su ljudi koji su učestvovali u najgorim odlukama za Srbiju i za KiM. Da ne pričam o tome da su topili tenkove, kao što su i strele, ose, zolje uništavane“, prokomentarisao je predsednik Zdravka Ponoša.

Osim toga, dodao je da u to vreme radnici nisu imali „jedne jedine čizme“, te da su plate bile dva ili tri puta manje nego što su sada.

Komentarišući deo za „amputaciju KiM od Srbije“, kazao je da su to čiste gluposti.

“ Anesteziram narod pričama o zlatu? Žao mi je tih ljudi. Kakve su to majko mila gluposti! O amputaciji mi govore oni koji kažu da ću da od 3. aprila uvedem sankcije Rusiji a da ih oni nikad ne bi uvodili. A Vučić, ako me sećanje ne vara, još nije uveo sankcije“, rekao je predsednik.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari