Vučić o slobodi medija: Ugledamo se na SAD i Trampa

Ostavite komentar


  1. Nemoj se ugledati ni na koga.SAD, Rusija, Turska, Kina…su velike zemlje u odnosu na Srbiju, taman kao žaba i konj, nisu za nas potkovice na nogama.Poštuj u potpunosti ustav i zakone sopstvene zemlje i standarde EU, biće dovoljno!.

  2. Predsednik Vučić je naglasio da se Srbija u primeni vladavine prava, slobode izražavanja i prava na objektivno informisanje ugleda na SAD i američku administraciju.Ovaj deo mi je najvise svidja e nek im je rekao bas je car,osecam da je Skat pozeleneo

  3. Nesto je poznat scenario sa korumpiranim medijima koji pisu lazi i dezinformacije. SAD da uci o korumpiranosti od N1, NIN, Danas etc..

  4. Lepo je to kada se jedna mala Srbija po pitanju slobode izražavanja ugleda na Ameriku kao nosioca demokratske tradicije, a možda je Srbija i otišla korak dalje.
    Najbolji dokaz toga je i činjenica da smo u obe države posle predsedničkih izbora imali protestne šetnje u kojima u Srbiji niko nije dirao protestante i niko nije nastradao.

  5. Nisi izjavio da od SAD svake godine dobivate 60 miliona
    dolara na plklon. Ubrzo bice taj
    poklon bit ukinut ako ne
    ispunjavate, sve zahtjeve prema SAD.

  6. A Skotu pritisak 300 sa 200 kad mu je Vučić rekao da se ugledamo na SAD po pitanju slobode medija.

  7. Lepo od Amera što nam čestitaju Božićne praznike. Tom prilikom u svom poslovičnom stilu, Kajl Skot koristi priliku da promoviše glavni američki izvozni artikal viziju ,,demokratije" na američki način, baš onako kako ni sama Amerika na svom tlu ne praktikuje. Odgovor našeg predsednika je maestralno pogodio baš tu američku suštinu, koja bi u slobodnoj interpretaciji zvučala: ,,Ono što uterujete snagom sile čitavom svetu, ne važi samo za vas Amerikance". Američko insistiranje na našem EU opredelenju, samo po sebi nije produkt dobrih želja prema Ujedinjenoj Evropi. Ono je prvenstveno produkt činjenice da je Evropa uglavnom pod kontrolom NATO, pa pakovanje što većeg broja evropskih zemalja u taj vojni savez, obezbeđuje Amerima što veću kontrolu nad Evropom. Inače, i najnaivnijima je jasno da Ameri Evropu potajno više doživljavaju kao ekonomskog rivala, nego kao partnera. U svemu tome sastavni deo Evrope – Balkan, Ameri konstantno drže u podgrejanom stanju, jer preko Balkana i sama Evropa je u trustnom stanju, gde se veštačkim balkanskim krizama destabilizuje i ekonomski evropski rival. Lideri poput Vučića bili bi prava blagodat za nesigurnu Evropu, jer takvi političari doprineli bi rastu nedostajućeg samopouzdanja same Evrope. Evropa će to kad-tad shvatiti.

  8. Zašto nama neko drži predavanja o slobodi medija i pravima novinara,kada se isto toliko poštuje i u Americi i u Zapadno Evropskim zemljama.A i lepo mu je objasnio Predsednik Vučić.Kakav kralj.

  9. Vid, bona, juče uvuklo sako u trenerku i čiča Traponja mu tek uvo zavrno, a ono bi da zasmijava ko velki.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.