Vučić o Stanovom pozivu na uzdržanost: Pa je li tog portparola EU bar malo sramota? 1Printskrin RTS

Nakon vojne veže na poligonu u Batajnici, i obilasku vojne opreme, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u obraćanju medijima slikovito je opisivao prikazano oružje, avijaciju i tehniku, a i odgovarao na pitanja u vezi sutrašnjih lokalnih izbora na Severu Kosova.

Naveo je i da su „naši vrapci“ dronovi kamikaze, a helikopteri leteli toliko gusto kao da su muve.

Istakao je da je ponosan prikazanim, i istakao da je čak deset migova i deset orlova letelo nebom.

Danas smo pokazali oružje i oruđe, koje Srbija nikad u istoriji nije imala, i znam da nijedno novinarsko pitanje se neće odnositi na Vojsku, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara.

Komentarišući na zahtev novinara izjavu portparola EU Petera Stana, koji je ocenio da je neučešće Srba na izborima na Severu Kosova razočaravajuće i pozvao na uzdržanost, Vučić je ocenio da je njima kriva samo Srbija.

Srbija je učestvovala na četiri ili pet izbornih ciklusa na Kosovu, a nije trebalo ni u jednom dok se ne formira Zajednica srpskih opština, deset godina, kasnije, a za to je kriva i EU, ne samo Priština, oni to nisu sproveli, a kriva im je samo Srbija, njima su opet krivi Srbi, napomenuo je Vučić.

Dali ste im bezviznu liberalizaciju, dali ste im članstvo u Savetu Evrope, nagradili ste ih izborima da budu okupacioni gaulajteri, zamislite oni će da upravljaju Leposavićem i Kosovskom Mitrovicom, a Srbija ako može da bude ponižena do kraja, dodao je, napomenuvši što bi naši najbolji vojnici sa juga Srbije rekli „neće da može“.

Na pitanje šta će biti posle izbora, Vučić je rekao da u EU i na Zapadu ne veruju da su se Srbi na Kosovu samostalno odlučili za bojkot.

Oni misle da je to diktat iz Beograda, a to je odlučio naš narod na sveru Kosova, naš narod će mirno i sa prezirom da gleda one koje budu dovlačili da glasaju, dodao je.

Na pitanje šta će biti posle izbora, predsednik Srbije je odgovorio – ništa, okupacija.

Biće potpuna okupacija, na koju su ljudi već, navikli, svikli, biće mirni i odgovorni, mi ćemo isplaćivati plate i gledati da se borimo za njih još više, i čekati neka bolja vremena u kojima će važiti povelja UN, i u kojima mirovni sporazumi neće važiti samo zato da bi se dalo vreme i prilika drugoj strani da se naoruža, zaključio je.

Više mi se ne razgovara, ne znam šta bi im tražio, dodao je Vučić po pitanju Briselskih pregovora.

Ubijate nam ljude svaki dan, a vi ste razočarni što ne učestvujem na izborima, i nije nekima dovoljno što ih favorizuju na N1, Nova S, nego mora i RTS-u, rekao je između ostalog Vučić, osvrćući se na zahteve EU po pitanju izbornih uslova, dodajući  „pa je li tog portparola bar malo sramota kad to govori, tog portparola EU“?

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari