"Vučić očigledno kreće u kampanju intenzivnog lobiranja za Rio Tinto": Sagovornici Danasa o odgovoru Manojlovića predsedniku Srbije 1Savo Manojlović: Bolje uzeti novac od Rokfelera, nego srpski novac donirati Klintonovima Foto: EPA/EFE-SHAWN THEW; Beta/Amir Hamzagić; Milan Obradović

Apsolutno podržavam stav Save Manojlovića da je mnogo bolje novac unositi u Srbiju nego ga iz nje iznositi, mišljenja je Srđan Milivojević, predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke u odgovoru na pitanje Danasa kako komentariše odgovor koji je direktor kampanje „Kreni-promeni“ uputio predsedniku Srbiju na optužbe da ga finansira Rokfeler.

Komentarišući za Danas to što se Aleksandar Vučić služi etiketama o stranom plaćeništvu kako bi diskreditovao svoje neistomišljenike i političke protivnike, Aris Movsesijan, lider Nove stranke, za Danas kaže da ne zna odgovor na to pitanje, zato što nikad nije primao ili davao pare, dok Aleksandar Marton, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine napominje da su izjave ovakvog tipa detinjaste i neozbiljne, jer fondacije i postoje da bi donirale ali i primale finansijska sredstva.

Miroslav Parović, lider Narodnog slobodarskog pokreta ističe za Danas da Vučić očigledno kreće u kampanju intenzivnog lobiranja za Rio Tinto i u tome ne bira sredstva.

Imate onu misao pisca Henrika Ibzena: „Čovek je najjači kada je sam“. Vučić je najjači kada je sam u televizijskom studiju – komentariše za Danas Savo Manojlović, direktor kampanje „Kreni – promeni“, optužbe koje predsednik Srbije iznosi na njegov račun, nazivajući ga stranim plaćenikom, izdajnikom, a juče u emisiji Hit tvit na Pinku po ko zna koji put iznoseći tvrdnje da Savo Manojlović dobija novac od Rokfelera.

Savo Manojlović se odgovarajući Aleksandru Vučiću, poslužio još jednim citatom.

"Vučić očigledno kreće u kampanju intenzivnog lobiranja za Rio Tinto": Sagovornici Danasa o odgovoru Manojlovića predsedniku Srbije 2
Foto: Beta/AMIR HAMZAGIC/EV

– Već sam citirao staru srpsku poslovicu: „Bolje uzeti novac od Rokfelera, nego srpski novac donirati Klintonovima“ – istakao je Manojlović.

Da je uvek je bolje uzeti novac nego dati, ali i da u oba slučaja treba voditi računa i od koga uzimate i kome dajete, mišljenja je predsednik Nove stranke.

Prema rečima Arisa Movsesijana, kroz ceo radni vek je zarađivao pare radeći posao i od toga zavisio, a Srđan Milivojević, s druge strane, apsolutno podržava stav Save Manojloviča, napominjući da će „napredni mafijaški i izdajnički režim Aleksandra Vučića ostati upamćen između ostalog i po tome što je finansijski pomagao kampanju za predsednika SAD Hilari Klinton“.

– Sa namerom da Hilari pobedi na izborima ne bi li možda ponovila agresiju na Srbiju tokom koje je Vučić stekao stan od dva ara, dok suviše srpska ognjišta pretvarala u zgarišta – zaključuje Milivojević.

Aleksandar Marton napominje da svako ko dobija ili daje novac zna zašto to radi i šta želi time da postigne.

"Vučić očigledno kreće u kampanju intenzivnog lobiranja za Rio Tinto": Sagovornici Danasa o odgovoru Manojlovića predsedniku Srbije 3
foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

– Sve ostalo su politikantski pokušaji da se našteti političkom suparniku. Nažalost, i ovo je dokaz koliko je Srbija još daleko od države u kojoj demokratija nije „samo jedan od igrača u dvorištu“ nego je oblik vladavine koji apsolutno dominira u društvu i čini ga modernim i civilizovanim. I naravno, vrlo je bitno naglasiti da li se u ovakvim i sličnim situacijama poštuju zakoni Republike Srbije, jer je poštovanje zakona zemlje u kojoj živis jedan od najboljih primera patriotizma – smatra Marton.

Miroslav Parović napominje da što se tiče Rokfeler fondacije to bi bilo „najbolje da Vučić pita Sinišu Malog koji je sa njima potpisao krovni dogovor o saradnji sa Republikom Srbijom po kojem iz našeg budžeta ide novac ka njima, kao uostalom što građani plaćaju i Soroš fondaciju, organizaciju Klausa Švaba“.

Toni Blera i ko zna koga sve ne i to sve sa ciljem da Vučić dobije stranu podršku – zaključuje Parović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari