Savo Manojlovicfoto BETAPHOTO AP Photo/Darko Vojinovic

Imate onu misao pisca Henrika Ibzena: „Čovek je najjači kada je sam“. Vučić je najjači kada je sam u televizijskom studiju – komentariše za Danas Savo Manojlović, direktor kampanje „Kreni – promeni“, optužbe koje predsednik Srbije iznosi na njegov račun, nazivajući ga stranim plaćenikom, izdajnikom, a juče u emisiji Hit tvit na Pinku po ko zna koji put iznoseći tvrdnje da Savo Manojlović dobija novac od Rokfelera.

Savo Manojlović se odgovarajući Aleksandru Vučiću, poslužio još jednim citatim.

– Već sam citirao staru srpsku poslovicu: „Bolje uzeti novac od Rokfelera, nego srpski novac donirati Klintonovima“ – ističe Manojlović.

Upitan dokle se stiglo sa inicijativom “Kreni-promeni”, odnosno narodnom inicijativom protiv iskopavanja litijuma i bora u Srbiji, sagovornik Danasa kaže da je sakupljen dovoljan broj potpisa.

– Imamo prvi predlog zakona od strane građana koji dolazi nakon što je izmenjen Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi. Umesto da je predsednik srećan što građani koriste ustavnu mogućnost i pokazuju kako se voli sopstvena zemlja, predsednik pokazuje neskrivenu bol, kao da ga plaća Rio Tinto da zastupa njihove interese, a ne građani Srbije – kaže Savo Manojlović.

Podsetimo, neposredno pred izbore, 3. aprila, “Kreni-promeni” je skupio 30.000 potpisa građana za zabranu iskopavanja litijuma i bora.

Kako je Savo Manojlović najavio, potpise će predati nadležnima čim bude konstituisan novi sastav Skupštine Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari