Vučić: Odmah nakon mitinga SNS, sledi sednica Saveta za nacionalnu bezbednost zbog KiM 1Foto: Beta/Amir Hamzagić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je na mitingu SNS u Beogradu da „kao da su namerno čekali, da ljudi sa severa KiM dođu u Beograd, pa da napadnu opštinske zgrade na severu Kosmeta“.

– I na sve to ćutali su predstavnici Kvinte, a sada to osuđuju, kada su Albanci završili. Nismo imali težu krizu. Čim se završi ovaj skup, imaćemo sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, a plašim se mnogo toga lošeg – rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić započeo je obraćenje na mitingu SNS zamolivši građane da spuste sve zastave, kako bi minutom ćutanja odali poštu za sve stradale u dva masakra.

Potom je rekao da mora da se razgovara u tišini. Da se razgovara, rekao je, da se svaka muka, nedoumica i strah otkloni.

On je rekao da je to dužnost prema svakom detetu koje raste u Srbiji, jer od „nas zavisi kako će rasti“.

Optužio je opoziciju u nekoliko navrata jer navodno zloupotrebljava tragedije i masovna ubistva za političke poene.

Rekao je i da im nije dovoljno to što će biti ukinuti rijalitiji, već da žele da „unište Srbiju“.

Vučić pozvao opoziciju na razgovor

– A naš narod koji je želeo nešto da uradi, zaslužuje samo poštovanje. I neka tumače kako hoće, ja pozivam i te političare na dijalog, moja vrata su od sutra otvorena za svakoga od njih. Nisu auto-putevi mesto gde se problemi rešavaju i nije mržnja ta koja ih rešava. Čak ni kod tih koji ulaze u anale besčašća. Pa evo, ukinusmo i rijaliti ali neće oni na svojim televizijama da ukidaju rijalitije. Zato što im je sve vreme bila samo jedna jedina želja – kako da sruše mene i Vladu Srbije. Te političare nije interesovala ni Srbija, ni KiM. Pozivam vas na razgovor, ali prelaznih Vlada neće biti! Vlast će se birati na izborima, narodnom voljom, a ne upadima i pretnjama! I nema dalje razgovora o tome – istakao je on.

U zanosu je predsednik Srbije, kisnuvši, mokar, naveo i da Srbija neće nikome uvoditi sankcije, mislivši na pritiske koje Zapad vrši da se Srbija priključi spoljnoj politici EU.

Sve informacije u vezi sa mitingom SNS pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari