Vučić opet u dilemi, otići ili ne u Minhen: Da li je Kurti dovoljan razlog da se ne ode?

Ostavite komentar


  1. Koji psiho vodi ovu drzavu to je strasno. Zna da ide i 100% ide i opet se…. po nama.

  2. Pa rus tu igra glavnu ulogu, on,oni su jasno rekli da srbija ne treba da bude prisutna bilo gde na evropskim sastancima na kojima ce izmedju ostalog biti i reci o njihovoj agresiji osudi i sankcijama e to je ,gazda srbije precutao, to njega ,,boli. To sto znaci da mora sa slusa u ovom slucaju ruse, .toliko o samostalnosti..dno dno…..

  3. Pa naravno da ce da ide. Kao bela lala. Niko njega i ne pita da li ce da ide, vec se samo ambasador Hil javi i odluka je doneta. Kkao i za paradu ponosau Beogradu.

  4. Ako gubernator Srbije Bocan-Harcenko odobri, predsednik Srbije ce moci da prisustvuje.

  5. A za koga on to sebe smatra ? Jos bi da ga mole… Pa drugi bi jedva docekali, a on kao da ga teraju po kazni… Jadno.

  6. Večne dileme i trileme! Nego, ići će on ko’ bela lala, iako ga glavna tema skupa niti interesuje niti dotiče! Ali ima, znate, nešto na multilateralnim skupovima što a priori ne odgovara Vučiću – on tu nije u centru pažnje, svi razgovori na marginama su kratki i sažeti, i tu njegovi monolozi ne dolaze u obzir. Razume se da je on tu van svoje, pinkovske zone komfora i to je jako teško za njega. Ali za utehu, naći će se neka čorbica u nekom ćošku, a možda banu i punjene paprike.

  7. Jesi pitao tatu Putina, kad ga pitas ondanse izjasni, pusti Albina na miru. Sa njim ces se sastati iduci mesec da potpises ono sto si obecao

  8. batice,idi u minhen,sad u februaru su najbolje rasprodaje,bude po 70% popusta,pravog,firmirana roba,pogotovu golemi brojevi ko za tebe

  9. Svi znaju lazi kurtija i svakih zla i lazi iz pristine i znaju svih tih problema sto silom narodu i srbiji cine i sto silom zeli pljacke tudje to svi vide i svi znaju !!!

  10. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, opet je u dilemi da li da ide na Minhensku bezbednosnu konferenciju od 17. do 19. februara ili da ne ide. Odluka, kako nam je rečeno u njegovom kabinetu, još nije doneta.

    Posle nećkanja oko odlaska u Tiranu na Samit EU zbog, kako je rekao, „sramne“ reakcije EU povodom imenovanja Nenada Rašića za ministra u kosovskoj vladi, gde je na kraju otišao, opet je u dilemi, putovati u Minhen ili ne. I mi znamo te zemlje sto nepravde srbiji silom cine to svi mozemo da vidimo i da to pravo nemaju jeste nepravda sto se godinama vidi !!!

  11. Otićiće Vučić spreman da se kao i do sada bori za ZSO a ne za kojekakve sporazume koje nam 2 zemlje nude ne predstavljajući bilo kakvu instituciju.

  12. On je u petak gostujući na televiziji Prva povodom odlaska u Brisel na sastanak sa premjerom Kosova Aljbinom Kurtijem, koji je pomenuo visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj, ponovio stav da ne vidi smisao da ide tamo osim turištički. Turisticki ste vec i svih tih godina sto se vidi svakih lazi nepravda silnih provokacija i izazivanja lazo na gomili sami nista ne pistuju o cemu ti razgovori ?! Kad sami svega prekrsili kako mogu opet da razgovaraju sa vucicem o cemu ?!

  13. Ne smete da odbijete..Sad je pitanje da li da idem u Minhen. Treba do ponedeljaka da odlučim. Tamo je najveća bezbednosna konferencija na svetu. Dolaze Šolc, Makron, Blinken, Borelj, bukvalno svi. Sad ako ode Kurti a nema nas, onda smo u problemu. Ako odem, znam kako će to sve da izgleda. Još nisam doneo odluku. Nije problem da razgovaramo, ali moraju da razumeju da ono što ide ispred svega je ZSO. Sve ostalo je bezveze. Pokušavate da me ubedite u nešto što neću da prihvatim – rekao je Vučić.
    To i jeste razlog sto lazu svih tih godina o cemu zele razgovarati kad silom lazu ? Neistine lazi izmisljavaju silom zlo narodu cine silom ih napadaju i silom da opljackaju sto nikakvog prava nemaju !
    Sagovornici Danasa smatraju da Vučić treba da ode bez obzira na sve.

  14. Nikola Lunić, bivši vojni ataše Srbije u Londonu i izvršni direktor Saveta za strateške politike, za Danas kaže da treba ići, bez obzira ko je tamo iz regiona.

  15. Nema sumnje da u ovom trenutku Kurti plasira mnoge neistine o Srbiji kako bi ojačao sopstvenu pregovaračku poziciju. Ali bez obzira na takvu politiku Prištine, neophodno je plasirati istinu sa očiglednim argumentima. To smo do sada uspevali, samo ne treba gubiti motivaciju da se to radi uvek iznova – objašnjava on. Svi znaju njihove lazi iz pristine u tome su po celom svetu poznati pa i kurti nece mu lazi nista pomoci !!!

  16. Međutim, kako ukazuje, kod ovakvih skupova, susreti na marginama često mogu biti i važniji i produktivniji od službenog programa konferencije.

  17. Zato je prisustvo na sličnim skupovima obavezno jer nam služi za projekciju naših spoljnopolitičkih interesa – kaže Lunić.

    I Dragan Šormaz, osnivač Evroatlantskog saveta Srbije, smatra da Vučić obavezno treba da prisustvuje.

    – Na ovom forumu će glavna tema biti rat u Ukrajini i budućnost bezbednosnog poretka u Evropi po završetku rata. Neutralnost u tom poretku neće biti moguća. Čak i ako ne uđemo u NATO, kao članica EU bićemo pod istim bezbednosnim kišobranom! Srbija više ne treba da zatvara oči pred tom činjenicom, nego treba da prihvati realnost i ono što je njena izvesna budućnost – navodi Šormaz.

  18. Ma ljudi moji o čemu vi pričate?Samo treba da izabere gde će da sedi,i to je gotova stvar.Pa neće valjda nedaj boze da sedi u zadnjem redu.Jedan je vucko.

  19. Vučić je prošlih godina putovao u Minhen i tamo se sastajao sa mnogim stranim zvaničnicima, poput pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Filipom Rikerom 2020. ili nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovom 2019. ili predsednikom Azerbedžana Ibrahimom Alijevim 2015.

    Podsetimo, u Minhenu će od 17. do 19. februara u hotelu Baierischer Hof biti održana 59. Minhenska bezbednosna konferencija.

  20. Tokom tri dana konferencije, skoro godinu dana od početka ruske agresije na Ukrajinu, visoko rangirani međunarodni donosioci odluka i stručnjaci, uključujući šefove država i vlada, ministri i različite međunarodne organizacije, civilno društvo, privatni sektor i mediji baviće se izazovima spoljne i bezbednosne politike.

  21. Oticice i lakovernim zapadnim diplomatama opet prodati ciglu. Sibicarski trikovi dobro prolaze na Zapadu, a strah cipuljickog similar od botokiranog kremaljskog patuljka je preveliki.

  22. EU ne pridonosi mnogo miru, više je okrenuta zategnutosti jer to joj pravi prostor za profit.

  23. Nije problem u 5-6 glasno-samouvereno izgovorene izjave Vučića na sednici Skupštine da ne priznaje nezavisnost KS i stolicu u UN, on to stalno govori i u medijskom diskursu. Problem je šta kaže medjunarodni dokument – Briselski sporazum koji sadrži statusne odredbe za tzv. državu Kosovo, koji sporazum će biti realiziran „sveobuhvatnim obavezujućim sporazumom o normalizaciji odnosa“ – koji je dobio novu formu-ultimatum da Srbija prihvati stolicu za Kosovo u UN bez medjusobnog priznanja!

  24. Ruski ambasador je rekao da ako Rusije nema ni Srbija ne treba da bude na tim sastancima.

  25. Ići će on u Brisel ali želi da kaže da sigurno neće pristati na bilo šta novo pre formiranja ZSO.

  26. Sve će on napraviti što kaže Europa, samo malo strpljenja. Ničija nije gorjela do jutra, pogotovo takvim poltronima i jazavcima.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.