Vučić: Orban će imati spomenike u Srbiji kad ga više ne bude 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u tokom svog gostovanju na TV Prva istakao važnost odnosa Srbije i Mađarske, a posebno naglasio bliskost i svoj lični odnos sa predsednikom Mađarske Viktorom Orbanom i dodao da to prijateljstvo toliko ceni da će ga ovekovećiti spomenicima u čast Orbanu „kad ga više ne bude“.

Vučić je rekao da je tokom razgovora sa drugim držanicima uoči Rezolucije mnogo puta čuo „izgovor“ da su pod pritiskom da glasaju za rezoluciju iako to nije njihova želja, i da jetakav razgovor vodio i sa predsednikom Mađarske Viktorom Orbanom.

Rekao je da je odnos sa Mađarskom izuzetno važan za Srbiju i da je sam Viktor Orban njegov veliki prijatelj koji je najzaslužniji za odnos ove dve zemljle.

Vučić je rekao da je uoči odlaska u Njujork vodio razgovor sa predsednikom Orbanom prilikkom kog mu je rečeno da Mađarska ne može da ostane sama u Evropi i da glasa protiv Rezolucije usled velikih pritisaka koji dolaze iz Evrope.

„On je meni rekao da ne može da bude sam u Evropi jert su svi pritisli, na šta sam mu ja rekao: Dobro biću ja sam. On me je nakon toga ponovo pozvao i rekao da će stati uz svoje srpske prijatelje“, rekao je predsednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari