Vučić ponovo sa "najpopularnijim" liderom u Evropi, ovoga puta u njegovoj zemlji 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u radnoj poseti Republici Azerbejdžan tokom koje će se sastati sa predsednikom Republike Azerbejdžan Ilhamom Alijevim u Bakuu, 21. decembra, najavljeno je iz Vučićeve pres službe.

Tokom posete, predsednik Vučić sastaće se i sa ministrom odbrambene industrije Republike Azerbejdžan Madatom Gulijevim. Tokom boravka u Bakuu, predsednik će obići i Centar „Hejdar Alijev“, navodi se u najavi.

Ovu posetu Vučić je najavio 23. novembra u Beogradu na zajedničkoj konferencijji za novinare sa Ilhmanom Alijevim, predsednikom Azerbjedžana.

Ilhman Alijev je sada najpopularniji čovek u Evropi, sada je najdarži gost oni koji nikada pre nisu imali vremena za njega, ali sada sve zanima „njegov“ gas, rekao je tom prilikom Vučić. Pomenuo je i da će Srbija pokušati da u partnerstvu sa ovom državom obezbedi energetsku bezbednost.

Vučić je tada najavio da će kroz dvadesetak dana boraviti sa više ministara u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana, u neformalnoj poseti, kada će doći do novih ekonomskih sporazuma.

Delegacije dve zemlje su 23. novembra potpisale sedam sporazuma, među kojima je i izjava o strateškoj saradnji koju su potpisali predsednici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari