Vučić poručio da je Srbija spremna za kompromis po pitanju Kosova 1Foto: Instragram/Budućnost Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas ambasadoru Francuske u Srbiji Žan-Luju Falkoniju da uvek postoji spremnost za nalaženje kompromisnog rešenja za pitanje Kosova, da će se odazvati pozivu iz Brisela, ali da je potrebno mnogo snage i energije da se do kompromisa dođe, uz očuvanje državnih i nacionalnih interesa Srbije.

Vučić je istakao značaj koji saradnja sa Francuskom ima za Srbiju, kako na političkom, tako i na ekonomskom nivou, i da ga raduje pažnja koju predsednik Emanuel Makron posvećuje odnosima dve zemlje, navodi se u saopštenju iz kabineta prdsednika.

Na sastanku, kojem su prisustvovali ministri Siniša Mali i Nebojša Stefanović, razgovaralo se o daljem jačanju saradnje, posebno u oblasti infrastrukture, kao i u oblasti odbrane, odnosno vojno-tehničke saradnje. Konstatovano je da radovi na zajedničkim projektima, poput beogradskog metroa, aerodroma „Nikola Tesla“, kojim upravlja francuska kompanija Vansi, i deponije Vinča, u kojoj učestvuje francuska kompanija Suez, prate planiranu dinamiku, ali da je dobrodošla svaka mogućnost da se ubrzaju aktivnosti na njihovoj realizaciji.

Vučić očekuje da će dobri ekonomski rezultati i uslovi za ulaganje dovesti u Srbiju još investitora iz Francuske, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari