Vučić poručio građanima: Ekonomski izazovi sve teži, pripremamo mere (VIDEO) 1Foto: Screenshot / @buducnostsrbijeav

Situacija u Evropi i svetu je sve teža, posebno u ekonomskom smislu i beleži se „dramatičan“ rast cena svih sirovina ali i osnovinih prehrambenih namirnica zbog čega će Srbija pripremiti paket mera o kojima će građani biti obavešteni „večeras ili sutra“, najavio je u obraćanju preko Instagrama predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji će od danas biti u tehničkom mandatu.

Predsednik Vučić obratio se građanima u snimljenom videu koji je objavljen na njegovom zvaničnom Instagram nalogu povodom situacije u svetu izazvane ratom u Ukrajini.

„Situacija u Evropi i svetu je sve teža. Rukovodstvo Republike Srbije preduzima sve mere da građanima Srbije obezbedi normalan život. Mi ćemo političke izazove, verujem, zajednički i ujedinjeno uspeti da savladamo, ali ekonmski izazovi su sve teži i sve veći. Zato reagujemo na najveće cene u istoriji i uglja i struje i gasa i svih sirovina, ali rastu cene dramatično i osnovnih prehrambenih proizvoda. Zato je važno da preduzimamo mere i sa tim merama upoznaćemo vas u najkraćem roku večeras ili sutra. Bitno je da bez panike reagujemo, jer sam uveren da ćemo sačuvati i stabilnost i mir i dobar život za naše građane“, rekao je Vučić u video poruci.

Snimak sa njegovom porukom građanima objavljen je neposredno pre nego što će predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić (u tehničkom mandatu), raspisati redovne predsedničke izbore za 3. april, nakon čega i sam Vučić ulazi u tehnički mandat.

Još uvek nije potvrđeno da li će se Vučić kandidovati na predstojećim izborima ispred Srpske napredne stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari