Vučić: Poručio sam EU da zauzda Prištinu, a ako ne može mi ćemo, predaja nije opcija 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, tokom razgovora sa Srbima sa Kosova, u Raškoj, da je specijalnom predstavniku Evropske unije za pregovore Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku rekao da Prištinu „zauzdaju, a ako nisu u stanju – zauzdaćemo ih mi“.

„Oni su mi rekli – ‘radimo na tome'“, prepričao je Vučić, navodeći da je Priština imala podršku bar jedne zapadne zemlje, a nije članica Evropske unije, za današnju akciju na severu Kosova.

Vučić je rekao da je to Srbiji poznato iz njenih obaveštajnih podataka, kao i da su čaure nađene na severu Kosova kalibra 5,56 milimetara i da je metke ispalila kosovska vojska „ma kako je zvali – ROSU ili drugačije“.

On je poručio Srbima da će „ma šta se desilo Srbija i Beograd biti uz njih“, dodajući „vi znate da ovo ne govorim pro forme radi“.

Takođe je istakao da je već i ranije poručio Srbima da neće dozvoliti novu „Oluju“, „Bljesak“ ili pogrom kakav se desio 2014. i zamolio ih da budu racionalni u svojim odlukama, mada vidi, kako je rekao, da su istupali veoma emotivno.

On je rekao da Britanija, Amerika, Nemačka ali i cela Kvinta žele potpunu nezavisnost Kosova i „baš ih briga šta će Priština da uradi“.

„Ni danas nisu rekli – Albanci su krivi. Ne sekiraju se zbog ovih dešavanja na severu Kosova“, rekao je Vučić.

Rekao je i da deo velikih sila, sa Zapada, želi „destabilizaciju“ ovog područja jer tako mogu lakše da upravljaju procesima i da slabe Srbiju.

Pre Vučića govorio je veliki broj Srba sa Kosova koji su jednoglasno tražili od njega da direktno odgovori da li će „Srbija stati iza njih i braniti ih, jer terorizam ne mogu više da podnesu“.

Vučić Srbima sa Kosova: Ako se odlučite za nasilje, imajte u vidu koliku ćemo morati cenu da platimo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas Srbima sa Kosova i Metohiju da moraju da imaju u vidu koliku će cenu morati da plate ukoliko se odluče da krenu u nasilje protiv Albanaca.

On je Srbe sa Kosova i Metohije da budu strpljivi, jer Priština neće da ispoštuje „nikakav sporazum“.

„Oni neće da ispune Briselski sporazum, a on je za nas spas. Ako krenu u nasilje, vi zaštitite svoj narod, a mi ćemo biti uz vas, samo imajte u vidu kolika je cena koju ćemo morati da platimo ako to uradite“, kazao je Vučić nakon sastanka sa građanima koji su sa severa Kosova i Metohije došli u Rašku.

On je zamolio NATO da obavlja svoj posao, jer neće postojati drugi način odbrane, ako Albanci nastave sa „upucavanjem naših ljudi“.

Vučić: Prioritet je mir, ali država će zaštiti narod ako bude pokušaja napada

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je prioritet države da čuva mir i stabilnost „po svaku cenu“, ali da će država morati da zaštiti narod, ako bude pokušaja napada.

Predsednik je obišao danas jedinicu Žandarmerije u Kraljevu koja ga je pozdravila pesmom „Hriste Bože“.

Vučić je zahvalio pripadnicima žandarmerije na svemu što čine „u odbrani svoje otadžbine, štiteći njen integritet“.

„Nikad niste tražili izgovor i lakše rešenje već ste štitili svoj narod. Budite spremni, radite, vežbajte, a mi ćemo dati sve od sebe da vam plate budu veće, da imate sigrunu budućnost za sebe i svoju decu“, rekao je predsednik u Kraljevu.

Predaja nije opcija

Naša odluka je jasna i čvrsta kao stena, čuvaćemo i odbranićemo naš narod na Kosovu i Metohiji, nema povlačenja, predaja nije opcija, napisao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

44 reagovanja na “Vučić: Poručio sam EU da zauzda Prištinu, a ako ne može mi ćemo, predaja nije opcija”

  1. Lepo im je rekao! Al koliko ja vidim tamo u EU su svi nesposobni,i zabole ih šta rade Albanci! Moraćemo sami da se borimo za naše ljude!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.